- Bewaar

- Bewaar
Collect&Go-verjaardagstaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Voor het biscuitdeeg:
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en roer er al kloppend de suiker onder tot je een glanzende massa krijgt.
-
Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit. Schep voorzichtig onder de eiwitten.
-
Zeef 500 g bloem boven het eiermengsel. Schep voorzichtig om.
-
Beboter de springvormen ((1 grote (30 cm), 1 kleinere (20 à 22 cm)) en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet het deeg in de springvormen en bak de grote 35 min. en de kleine 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Voor de vulling:
-
Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone los. Meng 100 g bloemsuiker onder de slagroom.
-
Mix de blauwe bessen.
-
Meng de mascarpone met de opgeklopte slagroom en verdeel in 4 gelijke delen. Meng de gemixte blauwe bessen onder 2 delen. Meng de blauwe kleurstof onder 1 deel.
-
Snij de grote en kleine biscuit horizontaal in 3. Besmeer de eerste grote schijf met de blauwebessenroom en zet er de tweede bovenop. Bestrijk de tweede ook met de blauwebessenroom en zet er de laatste schijf op. Doe hetzelfde voor de kleine schijven.
-
Bestrijk de grote biscuit met de blauwgekleurde room zodat hij aan alle kanten bedekt is. Bestrijk de kleine biscuit met de witte room. Prik in het midden van de taart 3 brochettestokken ter ondersteuning.
-
Zet de kleine biscuit op de grote.
-
Afwerking:
-
Werk de grote biscuit onderaan af met de flying ufo's, de kleine biscuit onderaan met de M&M's en laat over de hele taart een waterval van blauwe glittersuiker lopen. Zet een kaarsje (DreamLand) op de taart. Maak het feest compleet met blauwe ballonnen van Collect&Go.
Je kan de biscuit ook de dag voordien klaarmaken en bewaren in vershoudfolie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Voor het biscuitdeeg:
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en roer er al kloppend de suiker onder tot je een glanzende massa krijgt.
-
Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit. Schep voorzichtig onder de eiwitten.
-
Zeef 500 g bloem boven het eiermengsel. Schep voorzichtig om.
-
Beboter de springvormen ((1 grote (30 cm), 1 kleinere (20 à 22 cm)) en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet het deeg in de springvormen en bak de grote 35 min. en de kleine 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Voor de vulling:
-
Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone los. Meng 100 g bloemsuiker onder de slagroom.
-
Mix de blauwe bessen.
-
Meng de mascarpone met de opgeklopte slagroom en verdeel in 4 gelijke delen. Meng de gemixte blauwe bessen onder 2 delen. Meng de blauwe kleurstof onder 1 deel.
-
Snij de grote en kleine biscuit horizontaal in 3. Besmeer de eerste grote schijf met de blauwebessenroom en zet er de tweede bovenop. Bestrijk de tweede ook met de blauwebessenroom en zet er de laatste schijf op. Doe hetzelfde voor de kleine schijven.
-
Bestrijk de grote biscuit met de blauwgekleurde room zodat hij aan alle kanten bedekt is. Bestrijk de kleine biscuit met de witte room. Prik in het midden van de taart 3 brochettestokken ter ondersteuning.
-
Zet de kleine biscuit op de grote.
-
Afwerking:
-
Werk de grote biscuit onderaan af met de flying ufo's, de kleine biscuit onderaan met de M&M's en laat over de hele taart een waterval van blauwe glittersuiker lopen. Zet een kaarsje (DreamLand) op de taart. Maak het feest compleet met blauwe ballonnen van Collect&Go.
Je kan de biscuit ook de dag voordien klaarmaken en bewaren in vershoudfolie.