Cordon bleu met groentepuree en crumble van pancetta
Cordon bleu met groentepuree en crumble van pancetta

Cordon bleu met groentepuree en crumble van pancetta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 626 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 45.8 g
Suiker 8.4 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 42.8 g
Zout 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de rapen, snij in 2 en dan in fijne partjes.

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Snij het voetje van de spruiten en snij de rest in 4.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de prei, de spruiten en de raapjes ± 5 min.

  9. Overgiet met 2 dl heet water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 15 min. verder stoven op een zacht vuur.

  10. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de cordon bleus ± 7 min. aan elke kant op een matig vuur.

  12. Giet de aardappelen af en hou wat kookvocht over. Plet tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de groenten onder en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groentepuree over de borden en verkruimel er de pancetta over. Serveer met een cordon bleu.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de rapen, snij in 2 en dan in fijne partjes.

  3. Snij de preien in fijne ringen.

  4. Snij het voetje van de spruiten en snij de rest in 4.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de prei, de spruiten en de raapjes ± 5 min.

  9. Overgiet met 2 dl heet water en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 15 min. verder stoven op een zacht vuur.

  10. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de cordon bleus ± 7 min. aan elke kant op een matig vuur.

  12. Giet de aardappelen af en hou wat kookvocht over. Plet tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de groenten onder en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groentepuree over de borden en verkruimel er de pancetta over. Serveer met een cordon bleu.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 626 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 45.8 g
Suiker 8.4 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 42.8 g
Zout 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Achel Bruin Donker trappistenbier Wijn Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Bekijk het recept digitaal