Country chicken met zoetzure saus en graantjessalade
Country chicken met zoetzure saus en graantjessalade

Country chicken met zoetzure saus en graantjessalade

50 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 36.5 g
Koolhydraat 63.5 g
Eiwit 47.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Voor de salade:
  4. Kook de graankorrels in 6 koppen lichtgezouten water gedurende 15 of 30 min. (afhankelijk van het merk, informatie op de verpakking) en laat vervolgens uitlekken.

  5. De komkommer en het takje selder snijdt u in kleine blokjes. Snij de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  6. Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen. Vervolgens mengt u de komkommer-, selder- en tomatenblokjes onder de graantjes. Overgiet met de vinaigrette, meng goed dooreen en laat in de koelkast rusten.

  7. Voor de zoetzure saus:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpan. Bak er de sjalotringen glazig in.

  9. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appel en de honing toe. Bak al roerende tot de appelen mooi gekleurd zijn (reken 5 à 10 min.).

  10. Besprenkel met de xeresazijn en de sojasaus. Vervolgens lengt u aan met de kippenbouillon. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Wikkel de gemarineerde kippenpilons in aluminiumfolie en laat ze gedurende 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  12. Bereiding:
  13. Verwijder de aluminiumfolie van de kippenpilons en bak ze verder op de grill gedurende 15 à 20 min.

  14. Verwarm de saus op een hoekje van de barbecue.

  15. Snij de eikenbladsla in fijne reepjes. Giet de graantjessalade in een slakom en schik er de reepjes eikenbladsla en wat tuinkers rond.

  16. Afwerking:
  17. Dien de kippenpilons op met de saus en de graantjessalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Voor de salade:
  4. Kook de graankorrels in 6 koppen lichtgezouten water gedurende 15 of 30 min. (afhankelijk van het merk, informatie op de verpakking) en laat vervolgens uitlekken.

  5. De komkommer en het takje selder snijdt u in kleine blokjes. Snij de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  6. Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen. Vervolgens mengt u de komkommer-, selder- en tomatenblokjes onder de graantjes. Overgiet met de vinaigrette, meng goed dooreen en laat in de koelkast rusten.

  7. Voor de zoetzure saus:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpan. Bak er de sjalotringen glazig in.

  9. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appel en de honing toe. Bak al roerende tot de appelen mooi gekleurd zijn (reken 5 à 10 min.).

  10. Besprenkel met de xeresazijn en de sojasaus. Vervolgens lengt u aan met de kippenbouillon. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Wikkel de gemarineerde kippenpilons in aluminiumfolie en laat ze gedurende 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  12. Bereiding:
  13. Verwijder de aluminiumfolie van de kippenpilons en bak ze verder op de grill gedurende 15 à 20 min.

  14. Verwarm de saus op een hoekje van de barbecue.

  15. Snij de eikenbladsla in fijne reepjes. Giet de graantjessalade in een slakom en schik er de reepjes eikenbladsla en wat tuinkers rond.

  16. Afwerking:
  17. Dien de kippenpilons op met de saus en de graantjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vet 36.5 g
Koolhydraat 63.5 g
Eiwit 47.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Hij bezit een droge, fruitige en licht kruidige smaak. Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Zuid-Afrika Wijn Bijzonder aangename rode wijn uit de Paarl, hét wijngebied van Zuid-Afrika. Deze originele blend van cinsault en cabernet sauvignon is soepel, fruitig en licht kruidig.

Bekijk het recept digitaal