Courgettesoep met hamreepjes
Courgettesoep met hamreepjes

Courgettesoep met hamreepjes

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 211 kcal
Vet 7.3 g
Koolhydraat 25 g
Eiwit 11.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes en hak de platte peterselie fijn.

  4. Smelt de margarine in een grote kookpot en stoof kort de courgetteblokjes. Bestrooi met de bloem en het kerriepoeder, en stoof nog 1 min. al roerend.

  5. Giet er de bouillon bij en laat ± 20 min. koken.

  6. Mix de soep.

  7. Voeg de hamreepjes en de vermicelli toe. Laat nog 3 min. koken tot de pasta gaar is.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met de fijngehakte platte peterselie en serveer met grissinistokjes of gegrild brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes en hak de platte peterselie fijn.

  4. Smelt de margarine in een grote kookpot en stoof kort de courgetteblokjes. Bestrooi met de bloem en het kerriepoeder, en stoof nog 1 min. al roerend.

  5. Giet er de bouillon bij en laat ± 20 min. koken.

  6. Mix de soep.

  7. Voeg de hamreepjes en de vermicelli toe. Laat nog 3 min. koken tot de pasta gaar is.

  8. Afwerking:
  9. Werk af met de fijngehakte platte peterselie en serveer met grissinistokjes of gegrild brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 211 kcal
Vet 7.3 g
Koolhydraat 25 g
Eiwit 11.2 g

Bekijk het recept digitaal