Couscous met biefstukreepjes en geroosterde pompoen
Couscous met biefstukreepjes en geroosterde pompoen

Couscous met biefstukreepjes en geroosterde pompoen

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 60.6 g
Eiwit 47.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de pompoen en snij in de lengte doormidden. Lepel er de pitten en de draden uit. Snij in plakken van ± 1 cm dik.

  5. Snij de rode uien in grove stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de plakken pompoen en de stukken ui over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de cayennepeper, de tijm en zeezout. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  10. Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt). Snipper ook de lente-uitjes fijn.

  11. Meng 2 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde lente-uitjes onder de couscous. Kruid goed met peper en zout. Bestrooi met de grofgehakte pistachenoten.

  12. Smelt de boter in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hoog vuur (of langer naar smaak). Kruid goed met peper en zout. Haal uit de pan en snij in reepjes van 1/2 cm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de pompoen en snij in de lengte doormidden. Lepel er de pitten en de draden uit. Snij in plakken van ± 1 cm dik.

  5. Snij de rode uien in grove stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de plakken pompoen en de stukken ui over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de cayennepeper, de tijm en zeezout. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  10. Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt). Snipper ook de lente-uitjes fijn.

  11. Meng 2 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde lente-uitjes onder de couscous. Kruid goed met peper en zout. Bestrooi met de grofgehakte pistachenoten.

  12. Smelt de boter in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hoog vuur (of langer naar smaak). Kruid goed met peper en zout. Haal uit de pan en snij in reepjes van 1/2 cm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 612 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 60.6 g
Eiwit 47.5 g

Bekijk het recept digitaal