- Bewaar

- Bewaar
Couscous met biefstukreepjes en geroosterde pompoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de pompoen en snij in de lengte doormidden. Lepel er de pitten en de draden uit. Snij in plakken van ± 1 cm dik.
-
Snij de rode uien in grove stukken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de plakken pompoen en de stukken ui over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de cayennepeper, de tijm en zeezout. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt). Snipper ook de lente-uitjes fijn.
-
Meng 2 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde lente-uitjes onder de couscous. Kruid goed met peper en zout. Bestrooi met de grofgehakte pistachenoten.
-
Smelt de boter in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hoog vuur (of langer naar smaak). Kruid goed met peper en zout. Haal uit de pan en snij in reepjes van 1/2 cm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de pompoen en snij in de lengte doormidden. Lepel er de pitten en de draden uit. Snij in plakken van ± 1 cm dik.
-
Snij de rode uien in grove stukken.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de plakken pompoen en de stukken ui over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de cayennepeper, de tijm en zeezout. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt). Snipper ook de lente-uitjes fijn.
-
Meng 2 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde lente-uitjes onder de couscous. Kruid goed met peper en zout. Bestrooi met de grofgehakte pistachenoten.
-
Smelt de boter in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hoog vuur (of langer naar smaak). Kruid goed met peper en zout. Haal uit de pan en snij in reepjes van 1/2 cm.