Couscous van bloemkool met sardines
Couscous van bloemkool met sardines

Couscous van bloemkool met sardines

40 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken. Snij in schijfjes.

  4. Rasp de bloemkool fijn of mix in de blender. Doe in een mengkom.

  5. Snipper de zongedroogde tomaten, de lente-uitjes, de munt en het basilicum fijn.

  6. Hak de rucola grof.

  7. Pers de limoen.

  8. Laat de sardines uitlekken en snij ze grof.

  9. Bereiding:
  10. Rooster de zonnebloem pitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en meng met het paprikapoeder.

  11. Voeg de sardines, de zonnebloem pitten, de zongedroogde tomaten, de olijven, de rucola, de lente-uitjes, de munt en het basilicum toe aan de bloemkool.

  12. Voeg de olijfolie en het limoensap toe en kruid goed met zwarte peper en grof zeezout. Meng alles goed onder elkaar.

  13. Verdeel over 12 glaasjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken. Snij in schijfjes.

  4. Rasp de bloemkool fijn of mix in de blender. Doe in een mengkom.

  5. Snipper de zongedroogde tomaten, de lente-uitjes, de munt en het basilicum fijn.

  6. Hak de rucola grof.

  7. Pers de limoen.

  8. Laat de sardines uitlekken en snij ze grof.

  9. Bereiding:
  10. Rooster de zonnebloem pitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en meng met het paprikapoeder.

  11. Voeg de sardines, de zonnebloem pitten, de zongedroogde tomaten, de olijven, de rucola, de lente-uitjes, de munt en het basilicum toe aan de bloemkool.

  12. Voeg de olijfolie en het limoensap toe en kruid goed met zwarte peper en grof zeezout. Meng alles goed onder elkaar.

  13. Verdeel over 12 glaasjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 2.7 g

Bekijk het recept digitaal