Cronuts met rood fruit
Cronuts met rood fruit

Cronuts met rood fruit

Dessert
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 8.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de plakken bladerdeeg oppervlakkig ontdooien en rol ze uit met een deegrol of een glazen fles.

  3. Smelt de boter in een steelpan.

  4. Snij elk plakje bladerdeeg in 3. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de suiker. Schik de 3 stukken bladerdeeg op elkaar. Maak zo 5 stapeltjes.

  5. Leg een kom omgekeerd op elk stapeltje. Snij het overtollige deeg rondom weg, zodat u 5 deegcirkels krijgt. Neem een glas met een kleinere diameter dan de kom en zet in het midden van de cirkel. Snij rondom het glas. Zo krijgt u de vorm van een donut.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Plaats de ringen bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Meng intussen de verse kaas met 1 eetl. bloemsuiker.

  10. Verwijder de steeltjes van de aalbessen.

  11. Neem het bladerdeeg uit de oven en laat de ringen volledig afkoelen op een rooster.

  12. Snij elke ring horizontaal in 2 en bestrijk de onderste helft met de verse kaas. Voeg de bessen toe en leg er de bovenste helft op.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met 1 koffiel. bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de plakken bladerdeeg oppervlakkig ontdooien en rol ze uit met een deegrol of een glazen fles.

  3. Smelt de boter in een steelpan.

  4. Snij elk plakje bladerdeeg in 3. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de suiker. Schik de 3 stukken bladerdeeg op elkaar. Maak zo 5 stapeltjes.

  5. Leg een kom omgekeerd op elk stapeltje. Snij het overtollige deeg rondom weg, zodat u 5 deegcirkels krijgt. Neem een glas met een kleinere diameter dan de kom en zet in het midden van de cirkel. Snij rondom het glas. Zo krijgt u de vorm van een donut.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Plaats de ringen bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Meng intussen de verse kaas met 1 eetl. bloemsuiker.

  10. Verwijder de steeltjes van de aalbessen.

  11. Neem het bladerdeeg uit de oven en laat de ringen volledig afkoelen op een rooster.

  12. Snij elke ring horizontaal in 2 en bestrijk de onderste helft met de verse kaas. Voeg de bessen toe en leg er de bovenste helft op.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met 1 koffiel. bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 8.9 g

Bekijk het recept digitaal