Crostini's met avocado en peterseliepesto
Crostini's met avocado en peterseliepesto

Crostini's met avocado en peterseliepesto

15 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 177 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Zet opzij en laat afkoelen.

  4. Pel de knoflookteentjes en mix met de olijfolie en de platte peterselie (hou enkele blaadjes opzij voor de versiering) tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met het limoensap en kruid met zwarte peper en zeezout. Meng er de geroosterde pijnboompitten onder.

  6. Bak het stokbrood af in de oven en snij in 12 sneetjes. Besmeer met de peterseliepesto. Verdeel er het avocadomengsel over en versier met een blaadje platte peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Zet opzij en laat afkoelen.

  4. Pel de knoflookteentjes en mix met de olijfolie en de platte peterselie (hou enkele blaadjes opzij voor de versiering) tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met het limoensap en kruid met zwarte peper en zeezout. Meng er de geroosterde pijnboompitten onder.

  6. Bak het stokbrood af in de oven en snij in 12 sneetjes. Besmeer met de peterseliepesto. Verdeel er het avocadomengsel over en versier met een blaadje platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 177 kcal
Vet 12.7 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 2.4 g

Bekijk het recept digitaal