Curry met spruitjes
Curry met spruitjes

Curry met spruitjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 71.9 g
Suiker 13.8 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 13 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het voetje van de spruitjes en maak er een kruisje in. Verwijder eventueel de buitenste blaadjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Snij de limoen in 4.

  8. Hak de pindanoten grof.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kook de spruitjes onafgedekt 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  12. Kook de rijst in dezelfde kookpot in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wokpan en roerbak de paprika, het knoflook en de gember 4 min. Voeg de stoofgroenten toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Haal uit de wokpan.

  14. Verhit 1 eetl. rijstolie in de wokpan en roerbak de spruitjes 4 min.

  15. Doe de groenten weer in de wokpan. Voeg de sojasaus, de agavesiroop en de currypasta toe. Overgiet met de kokosmelk en laat 5 min. sudderen.

  16. Afwerking:
  17. Lepel de groentecurry over de rijst. Bestrooi met de koriander en de pindanoten. Serveer met een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het voetje van de spruitjes en maak er een kruisje in. Verwijder eventueel de buitenste blaadjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  6. Schil de gember en rasp fijn.

  7. Snij de limoen in 4.

  8. Hak de pindanoten grof.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Kook de spruitjes onafgedekt 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  12. Kook de rijst in dezelfde kookpot in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wokpan en roerbak de paprika, het knoflook en de gember 4 min. Voeg de stoofgroenten toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Haal uit de wokpan.

  14. Verhit 1 eetl. rijstolie in de wokpan en roerbak de spruitjes 4 min.

  15. Doe de groenten weer in de wokpan. Voeg de sojasaus, de agavesiroop en de currypasta toe. Overgiet met de kokosmelk en laat 5 min. sudderen.

  16. Afwerking:
  17. Lepel de groentecurry over de rijst. Bestrooi met de koriander en de pindanoten. Serveer met een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 26.3 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 71.9 g
Suiker 13.8 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 13 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn La Fanfinette A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal