Curryschotel met butternut en scampi
Curryschotel met butternut en scampi

Curryschotel met butternut en scampi

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kcal
Vet 32.7 g
Verzadigd vet 21.2 g
Koolhydraat 63.3 g
Suiker 10.8 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 30.7 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Besprenkel met 2 eetl. arachideolie, en kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  3. Hak de koriander grof.

  4. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de stengel citroengras in 2 en kneus met de platte kant van een mes.

  7. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 2.

  8. Pers 1/2 limoen, snij de andere helft in 4 partjes.

  9. Snij de rode uien in ringen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. arachideolie in een kookpot met dikke bodem. Stoof daarin de ui en het citroengras 1 min., voeg de butternut, pastinaakblokjes en de spruiten toe. Laat 4 à 5 min. stoven.

  12. Blus met de kokosmelk en 200 ml water. Voeg de groenecurrypasta toe. Kruid met peper en zout en het sap van de halve limoen. Laat afgedekt 20 à 25 min. sudderen.

  13. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  14. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de scampi's kort op een hoog vuur.

  15. Afwerking:
  16. Werk de curryschotel af met de scampi's, de koriander en de partjes limoen. Serveer met de rijst.

Tip

Maak deze curryschotel een dag op voorhand en bewaar in de koelkast. De dag zelf hoeft u enkel nog de scampi's te bakken en de rijst te koken. Nog wat citroengras over? Vries ze in en ontdooi ze om in andere recepten te gebruiken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Besprenkel met 2 eetl. arachideolie, en kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  3. Hak de koriander grof.

  4. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de stengel citroengras in 2 en kneus met de platte kant van een mes.

  7. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 2.

  8. Pers 1/2 limoen, snij de andere helft in 4 partjes.

  9. Snij de rode uien in ringen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. arachideolie in een kookpot met dikke bodem. Stoof daarin de ui en het citroengras 1 min., voeg de butternut, pastinaakblokjes en de spruiten toe. Laat 4 à 5 min. stoven.

  12. Blus met de kokosmelk en 200 ml water. Voeg de groenecurrypasta toe. Kruid met peper en zout en het sap van de halve limoen. Laat afgedekt 20 à 25 min. sudderen.

  13. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  14. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de scampi's kort op een hoog vuur.

  15. Afwerking:
  16. Werk de curryschotel af met de scampi's, de koriander en de partjes limoen. Serveer met de rijst.

Tip

Maak deze curryschotel een dag op voorhand en bewaar in de koelkast. De dag zelf hoeft u enkel nog de scampi's te bakken en de rijst te koken. Nog wat citroengras over? Vries ze in en ontdooi ze om in andere recepten te gebruiken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kcal
Vet 32.7 g
Verzadigd vet 21.2 g
Koolhydraat 63.3 g
Suiker 10.8 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 30.7 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Chasing Waves White Blend Australië

Bekijk het recept digitaal