- Bewaar

- Bewaar
Curryschotel met butternut en scampi
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Chasing Waves White Blend Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Besprenkel met 2 eetl. arachideolie, en kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Hak de koriander grof.
-
Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de stengel citroengras in 2 en kneus met de platte kant van een mes.
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 2.
-
Pers 1/2 limoen, snij de andere helft in 4 partjes.
-
Snij de rode uien in ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. arachideolie in een kookpot met dikke bodem. Stoof daarin de ui en het citroengras 1 min., voeg de butternut, pastinaakblokjes en de spruiten toe. Laat 4 à 5 min. stoven.
-
Blus met de kokosmelk en 200 ml water. Voeg de groenecurrypasta toe. Kruid met peper en zout en het sap van de halve limoen. Laat afgedekt 20 à 25 min. sudderen.
-
Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de scampi's kort op een hoog vuur.
-
Afwerking:
-
Werk de curryschotel af met de scampi's, de koriander en de partjes limoen. Serveer met de rijst.
Maak deze curryschotel een dag op voorhand en bewaar in de koelkast. De dag zelf hoeft u enkel nog de scampi's te bakken en de rijst te koken. Nog wat citroengras over? Vries ze in en ontdooi ze om in andere recepten te gebruiken.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Chasing Waves White Blend Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Besprenkel met 2 eetl. arachideolie, en kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Hak de koriander grof.
-
Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de stengel citroengras in 2 en kneus met de platte kant van een mes.
-
Verwijder het voetje van de spruiten en snij in 2.
-
Pers 1/2 limoen, snij de andere helft in 4 partjes.
-
Snij de rode uien in ringen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. arachideolie in een kookpot met dikke bodem. Stoof daarin de ui en het citroengras 1 min., voeg de butternut, pastinaakblokjes en de spruiten toe. Laat 4 à 5 min. stoven.
-
Blus met de kokosmelk en 200 ml water. Voeg de groenecurrypasta toe. Kruid met peper en zout en het sap van de halve limoen. Laat afgedekt 20 à 25 min. sudderen.
-
Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de scampi's kort op een hoog vuur.
-
Afwerking:
-
Werk de curryschotel af met de scampi's, de koriander en de partjes limoen. Serveer met de rijst.
Maak deze curryschotel een dag op voorhand en bewaar in de koelkast. De dag zelf hoeft u enkel nog de scampi's te bakken en de rijst te koken. Nog wat citroengras over? Vries ze in en ontdooi ze om in andere recepten te gebruiken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Chasing Waves White Blend Australië