- Bewaar

- Bewaar
De beste wafelenbak ooit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Breek 2 eieren een voor een op de rand van een mengkom. Laat de eidooiers van de ene schaal in de andere glijden, terwijl je de eiwitten in de kom laat lopen. Klop de eiwitten stijf met een mixer.
-
Verkruimel het blokje gist met je vingers. Doe hetzelfde met de beschuiten.
-
Bereiding:
-
Laat je hulpkok de amandeldrink opwarmen tot ze lauw is. Voeg de vloeibare vetstof, het snuifje zout en de verkruimelde gist toe. Roer tot de gist gesmolten is. Voeg de beschuiten toe en roer goed.
-
Doe de bloem in een heel grote mengkom. Dat is nodig omdat je beslag zal gisten en dus heel groot wordt. Voeg ook de bruine suiker, 2 eieren en de 2 eidooiers toe. Giet er nu de lauwe amandeldrink bij en klop goed tot een glad beslag, dat 3 keer zo groot wordt.
-
Roer de stijfgeklopte eiwitten met een spatel onder het beslag. Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat ± 1 u. zo staan (je hoeft de kom niet in de koelkast te zetten).
-
Je hulpkok mag nu de mouwen opstropen, want er moet gebakken worden. Eerst het wafelijzer lichtjes invetten en dan … bakken maar! Laat de wafels afkoelen op een rooster.
-
Snij intussen de peren en bananen in stukjes.
-
Afwerking:
-
Bestrijk de wafels eerst met abrikozenconfituur en leg er dan de stukjes fruit op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Breek 2 eieren een voor een op de rand van een mengkom. Laat de eidooiers van de ene schaal in de andere glijden, terwijl je de eiwitten in de kom laat lopen. Klop de eiwitten stijf met een mixer.
-
Verkruimel het blokje gist met je vingers. Doe hetzelfde met de beschuiten.
-
Bereiding:
-
Laat je hulpkok de amandeldrink opwarmen tot ze lauw is. Voeg de vloeibare vetstof, het snuifje zout en de verkruimelde gist toe. Roer tot de gist gesmolten is. Voeg de beschuiten toe en roer goed.
-
Doe de bloem in een heel grote mengkom. Dat is nodig omdat je beslag zal gisten en dus heel groot wordt. Voeg ook de bruine suiker, 2 eieren en de 2 eidooiers toe. Giet er nu de lauwe amandeldrink bij en klop goed tot een glad beslag, dat 3 keer zo groot wordt.
-
Roer de stijfgeklopte eiwitten met een spatel onder het beslag. Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat ± 1 u. zo staan (je hoeft de kom niet in de koelkast te zetten).
-
Je hulpkok mag nu de mouwen opstropen, want er moet gebakken worden. Eerst het wafelijzer lichtjes invetten en dan … bakken maar! Laat de wafels afkoelen op een rooster.
-
Snij intussen de peren en bananen in stukjes.
-
Afwerking:
-
Bestrijk de wafels eerst met abrikozenconfituur en leg er dan de stukjes fruit op.