Driekleurig glaasje met avocado
Driekleurig glaasje met avocado

Driekleurig glaasje met avocado

15 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 64 kcal
Vet 5.4 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Plet het vruchtvlees van de avocado fijn en meng er 1/3 plantje fijngehakte dragonblaadjes en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en mix tot een smeuïge coulis. Voeg de olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout toe.

  4. Snij de kipfilet in fijne reepjes en verdeel over de glaasjes.

  5. Lepel er de avocadomousse over en eindig met de tomatencoulis. Werk af met een blaadje dragon.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Plet het vruchtvlees van de avocado fijn en meng er 1/3 plantje fijngehakte dragonblaadjes en het citroensap onder. Kruid met peper en zout.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en mix tot een smeuïge coulis. Voeg de olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout toe.

  4. Snij de kipfilet in fijne reepjes en verdeel over de glaasjes.

  5. Lepel er de avocadomousse over en eindig met de tomatencoulis. Werk af met een blaadje dragon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 64 kcal
Vet 5.4 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal