- Bewaar

- Bewaar
Eclairs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + afkoelen)
-
Los het puddingpoeder samen met 75 g bloemsuiker op in 1,5 dl melk.
-
Breng de rest van de melk aan de kook en giet er het puddingmengsel bij. Roer tot een gebonden crème. Haal van het vuur, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Voor het deeg: breng 1,5 dl water aan de kook in een kookpot samen met 50 g boter. Meng goed tot de boter gesmolten is.
-
Haal van het vuur en doe de bloem er in een keer bij. Roer krachtig met een houten lepel tot een deegbol die loskomt van de bodem. Laat lichtjes afkoelen.
-
Meng er de eieren een voor een onder. Elk ei moet volledig zijn opgenomen voor u het volgende toevoegt.
-
Lepel het deeg in een spuitzak met grote spuitmond. Spuit ± 10 dikke strepen van ± 10 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de strepen deeg.
-
Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij de eclairs in de lengte middendoor en laat afkoelen op een rooster.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter samen met de chocolade in een steelpannetje. Haal van het vuur en voeg 2 eetl. bloemsuiker toe. Bedek de bovenste helft van de afgekoelde eclairs met een laagje gesmolten chocolade.
-
Vul de onderste helft van de eclairs met de pudding en leg er de bovenkant weer op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + afkoelen)
-
Los het puddingpoeder samen met 75 g bloemsuiker op in 1,5 dl melk.
-
Breng de rest van de melk aan de kook en giet er het puddingmengsel bij. Roer tot een gebonden crème. Haal van het vuur, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Voor het deeg: breng 1,5 dl water aan de kook in een kookpot samen met 50 g boter. Meng goed tot de boter gesmolten is.
-
Haal van het vuur en doe de bloem er in een keer bij. Roer krachtig met een houten lepel tot een deegbol die loskomt van de bodem. Laat lichtjes afkoelen.
-
Meng er de eieren een voor een onder. Elk ei moet volledig zijn opgenomen voor u het volgende toevoegt.
-
Lepel het deeg in een spuitzak met grote spuitmond. Spuit ± 10 dikke strepen van ± 10 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de strepen deeg.
-
Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij de eclairs in de lengte middendoor en laat afkoelen op een rooster.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter samen met de chocolade in een steelpannetje. Haal van het vuur en voeg 2 eetl. bloemsuiker toe. Bedek de bovenste helft van de afgekoelde eclairs met een laagje gesmolten chocolade.
-
Vul de onderste helft van de eclairs met de pudding en leg er de bovenkant weer op.