Eclairs
Eclairs

Eclairs

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 9.1 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + afkoelen)

  3. Los het puddingpoeder samen met 75 g bloemsuiker op in 1,5 dl melk.

  4. Breng de rest van de melk aan de kook en giet er het puddingmengsel bij. Roer tot een gebonden crème. Haal van het vuur, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Voor het deeg: breng 1,5 dl water aan de kook in een kookpot samen met 50 g boter. Meng goed tot de boter gesmolten is.

  8. Haal van het vuur en doe de bloem er in een keer bij. Roer krachtig met een houten lepel tot een deegbol die loskomt van de bodem. Laat lichtjes afkoelen.

  9. Meng er de eieren een voor een onder. Elk ei moet volledig zijn opgenomen voor u het volgende toevoegt.

  10. Lepel het deeg in een spuitzak met grote spuitmond. Spuit ± 10 dikke strepen van ± 10 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de strepen deeg.

  11. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de eclairs in de lengte middendoor en laat afkoelen op een rooster.

  13. Smelt ondertussen 1 eetl. boter samen met de chocolade in een steelpannetje. Haal van het vuur en voeg 2 eetl. bloemsuiker toe. Bedek de bovenste helft van de afgekoelde eclairs met een laagje gesmolten chocolade.

  14. Vul de onderste helft van de eclairs met de pudding en leg er de bovenkant weer op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + afkoelen)

  3. Los het puddingpoeder samen met 75 g bloemsuiker op in 1,5 dl melk.

  4. Breng de rest van de melk aan de kook en giet er het puddingmengsel bij. Roer tot een gebonden crème. Haal van het vuur, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Voor het deeg: breng 1,5 dl water aan de kook in een kookpot samen met 50 g boter. Meng goed tot de boter gesmolten is.

  8. Haal van het vuur en doe de bloem er in een keer bij. Roer krachtig met een houten lepel tot een deegbol die loskomt van de bodem. Laat lichtjes afkoelen.

  9. Meng er de eieren een voor een onder. Elk ei moet volledig zijn opgenomen voor u het volgende toevoegt.

  10. Lepel het deeg in een spuitzak met grote spuitmond. Spuit ± 10 dikke strepen van ± 10 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de strepen deeg.

  11. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de eclairs in de lengte middendoor en laat afkoelen op een rooster.

  13. Smelt ondertussen 1 eetl. boter samen met de chocolade in een steelpannetje. Haal van het vuur en voeg 2 eetl. bloemsuiker toe. Bedek de bovenste helft van de afgekoelde eclairs met een laagje gesmolten chocolade.

  14. Vul de onderste helft van de eclairs met de pudding en leg er de bovenkant weer op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 9.1 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 3.9 g

Bekijk het recept digitaal