Eendenborstfilet met sobanoedels en oosterse groentjes
Eendenborstfilet met sobanoedels en oosterse groentjes

Eendenborstfilet met sobanoedels en oosterse groentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 11.2 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 60.4 g
Suiker 5.6 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 46.5 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.

  3. Pers de sinaasappelen.

  4. Snij de Chinese kool in fijne repen. Snij de grote champignons in stukken.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de koriander en de lente-uitjes fijn. Hou van elk wat apart voor de afwerking.

  7. Snij de peultjes in 3 stukken.

  8. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe en laat onafgedekt mee koken. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit intussen de sesamolie in een kookpot en stoof de Chinese kool en de paprika 8 à 10 min. gaar. Voeg de champignons en de lente-uitjes toe en bak nog 3 à 4 min. Voeg de noedels, de peultjes en de koriander toe en hou warm. Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog wat sesamolie toe naar smaak.

  12. Verhit een braadpan en bak de eendenborstfilets 8 min. op de velkant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Draai om en laat nog 5 min. bakken. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  13. Blus de pan met het sinaasappelsap en voeg het pepertje toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel en laat 5 min. zachtjes koken. Bind de saus met de instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de eendenborstfilets in plakjes en lepel er de sinaasappelsaus over. Serveer met de noedels met groenten en werk af met de sesamzaadjes, lente-uitjes en koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.

  3. Pers de sinaasappelen.

  4. Snij de Chinese kool in fijne repen. Snij de grote champignons in stukken.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de koriander en de lente-uitjes fijn. Hou van elk wat apart voor de afwerking.

  7. Snij de peultjes in 3 stukken.

  8. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe en laat onafgedekt mee koken. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit intussen de sesamolie in een kookpot en stoof de Chinese kool en de paprika 8 à 10 min. gaar. Voeg de champignons en de lente-uitjes toe en bak nog 3 à 4 min. Voeg de noedels, de peultjes en de koriander toe en hou warm. Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog wat sesamolie toe naar smaak.

  12. Verhit een braadpan en bak de eendenborstfilets 8 min. op de velkant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Draai om en laat nog 5 min. bakken. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  13. Blus de pan met het sinaasappelsap en voeg het pepertje toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel en laat 5 min. zachtjes koken. Bind de saus met de instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de eendenborstfilets in plakjes en lepel er de sinaasappelsaus over. Serveer met de noedels met groenten en werk af met de sesamzaadjes, lente-uitjes en koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 11.2 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 60.4 g
Suiker 5.6 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 46.5 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Spier North Bank 'Reserve Red' Western Cape Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal