- Bewaar

- Bewaar
Eendenborstfilet met sobanoedels en oosterse groentjes
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Spier North Bank 'Reserve Red' Western Cape Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
-
Pers de sinaasappelen.
-
Snij de Chinese kool in fijne repen. Snij de grote champignons in stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de koriander en de lente-uitjes fijn. Hou van elk wat apart voor de afwerking.
-
Snij de peultjes in 3 stukken.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe en laat onafgedekt mee koken. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit intussen de sesamolie in een kookpot en stoof de Chinese kool en de paprika 8 à 10 min. gaar. Voeg de champignons en de lente-uitjes toe en bak nog 3 à 4 min. Voeg de noedels, de peultjes en de koriander toe en hou warm. Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog wat sesamolie toe naar smaak.
-
Verhit een braadpan en bak de eendenborstfilets 8 min. op de velkant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Draai om en laat nog 5 min. bakken. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met het sinaasappelsap en voeg het pepertje toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel en laat 5 min. zachtjes koken. Bind de saus met de instantsausbinder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in plakjes en lepel er de sinaasappelsaus over. Serveer met de noedels met groenten en werk af met de sesamzaadjes, lente-uitjes en koriander.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Spier North Bank 'Reserve Red' Western Cape Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
-
Pers de sinaasappelen.
-
Snij de Chinese kool in fijne repen. Snij de grote champignons in stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de koriander en de lente-uitjes fijn. Hou van elk wat apart voor de afwerking.
-
Snij de peultjes in 3 stukken.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe en laat onafgedekt mee koken. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit intussen de sesamolie in een kookpot en stoof de Chinese kool en de paprika 8 à 10 min. gaar. Voeg de champignons en de lente-uitjes toe en bak nog 3 à 4 min. Voeg de noedels, de peultjes en de koriander toe en hou warm. Kruid met peper en zout en voeg eventueel nog wat sesamolie toe naar smaak.
-
Verhit een braadpan en bak de eendenborstfilets 8 min. op de velkant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Draai om en laat nog 5 min. bakken. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met het sinaasappelsap en voeg het pepertje toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel en laat 5 min. zachtjes koken. Bind de saus met de instantsausbinder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in plakjes en lepel er de sinaasappelsaus over. Serveer met de noedels met groenten en werk af met de sesamzaadjes, lente-uitjes en koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Spier North Bank 'Reserve Red' Western Cape Zuid-Afrika