Eendenborstfilet op een toastje met vijgenkonfijt
Eendenborstfilet op een toastje met vijgenkonfijt

Eendenborstfilet op een toastje met vijgenkonfijt

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Vet 1.7 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de vijgen in de lengte in 4 en verwijder de schil.

  3. Doe ze samen met de honing en de whisky in een steelpannetje. Laat 10 min. op een zacht vuur garen. Laat lichtjes of volledig afkoelen (u kan deze vijgenkonfijt lauw of koud eten).

  4. Besmeer de toastjes met de vijgenkonfijt.

  5. Leg er een sneetje gerookte eendenborstfilet bovenop.

Tip

Vijgenkonfijt gaat heel goed samen met wildpaté.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de vijgen in de lengte in 4 en verwijder de schil.

  3. Doe ze samen met de honing en de whisky in een steelpannetje. Laat 10 min. op een zacht vuur garen. Laat lichtjes of volledig afkoelen (u kan deze vijgenkonfijt lauw of koud eten).

  4. Besmeer de toastjes met de vijgenkonfijt.

  5. Leg er een sneetje gerookte eendenborstfilet bovenop.

Tip

Vijgenkonfijt gaat heel goed samen met wildpaté.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Vet 1.7 g
Koolhydraat 5.3 g
Eiwit 1.4 g

Bekijk het recept digitaal