Eenpansgerecht van koolvis, forel en groentjes
Eenpansgerecht van koolvis, forel en groentjes

Eenpansgerecht van koolvis, forel en groentjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Energie 1791 kj
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 50.4 g
Suiker 7 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 34.4 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.

    Laat de koolvis oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog en snij in stukjes van 3 cm breed.

  2. Snij de forel in reepjes van 1 cm breed.

  3. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in de lengte in repen van 1 cm breed. Snij de repen dan in de vorm van ruitjes.

  5. Snij de bladeren van de Chinese kool in repen van 1,5 cm breed. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine partjes.

  6. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Meng er de helft van de rijstolie onder.

  7. Verhit een wok en voeg de rest van de rijstolie toe. Bak de sjalot, het knoflook, de paprika en de gember 1 min. Voeg de stukjes vis toe en roerbak 2 min.

  8. Meng er de Chinese kool onder en roerbak 3 à 4 min. Voeg de noedels toe en giet er het sojasaus en de balsamicoazijn bij. Doe er de tomatenpartjes bij en roerbak nog 1,5 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.

    Laat de koolvis oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog en snij in stukjes van 3 cm breed.

  2. Snij de forel in reepjes van 1 cm breed.

  3. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in de lengte in repen van 1 cm breed. Snij de repen dan in de vorm van ruitjes.

  5. Snij de bladeren van de Chinese kool in repen van 1,5 cm breed. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine partjes.

  6. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Meng er de helft van de rijstolie onder.

  7. Verhit een wok en voeg de rest van de rijstolie toe. Bak de sjalot, het knoflook, de paprika en de gember 1 min. Voeg de stukjes vis toe en roerbak 2 min.

  8. Meng er de Chinese kool onder en roerbak 3 à 4 min. Voeg de noedels toe en giet er het sojasaus en de balsamicoazijn bij. Doe er de tomatenpartjes bij en roerbak nog 1,5 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Energie 1791 kj
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 50.4 g
Suiker 7 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 34.4 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino Cantina Apelio Abruzzo - Italië Bier Duvel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal