Empanadas
Empanadas

Empanadas

40 min.
Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 163 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 7.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit in een kookpan 1 eetl. olijfolie en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt, de komijn en tijm toe. Roerbak 5 min. en laat afkoelen.

  5. Voeg de olijven, koriander, munt en bieslook toe.

  6. Snij het deeg in 16 punten. Leg telkens op 1 cm van de bolle rand 1 à 2 eetl. gehaktvulling. Vouw de zijkanten naar binnen dicht. Rol vanaf de bolle rand naar de punt dicht, zoals een croissant. Druk de randen goed aan.

  7. Klop het ei los, kruid met peper en zout en strijk er de flapjes mee in. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, tot de empanadas goudbruin zijn.

  8. Afwerking:
  9. Ook koud zijn deze empanadas lekker!

  10. Empanadas
  11. De empanada komt oorspronkelijk uit Galicië (Spanje). Het is een pastei gevuld met bv. gehakt, groenten of vis. Terwijl de empanada vroeger vooral populair was als hapje voor onderweg, is het nu een echte delicatesse geworden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit in een kookpan 1 eetl. olijfolie en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt, de komijn en tijm toe. Roerbak 5 min. en laat afkoelen.

  5. Voeg de olijven, koriander, munt en bieslook toe.

  6. Snij het deeg in 16 punten. Leg telkens op 1 cm van de bolle rand 1 à 2 eetl. gehaktvulling. Vouw de zijkanten naar binnen dicht. Rol vanaf de bolle rand naar de punt dicht, zoals een croissant. Druk de randen goed aan.

  7. Klop het ei los, kruid met peper en zout en strijk er de flapjes mee in. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, tot de empanadas goudbruin zijn.

  8. Afwerking:
  9. Ook koud zijn deze empanadas lekker!

  10. Empanadas
  11. De empanada komt oorspronkelijk uit Galicië (Spanje). Het is een pastei gevuld met bv. gehakt, groenten of vis. Terwijl de empanada vroeger vooral populair was als hapje voor onderweg, is het nu een echte delicatesse geworden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 163 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 7.6 g

Bekijk het recept digitaal