Empanadas

Empanadas

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2561 kj
Energie 612 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 56.3 g
Suiker 8.8 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 21.4 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min. + afkoelen
  2. Snij de minuutsteaks in heel fijne blokjes. Snipper de sjalotten fijn. Snij de olijven in 4.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de sjalotten en het vlees ± 5 min. op een matig vuur.

  4. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de tomatenstukjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Voeg de olijven toe en zet het vuur hoger tot al het vocht verdampt is. Gebruik eventueel wat instantsausbinder. Laat afkoelen.

  7. Bestrooi je werkblad met bloem en rol het kruimeldeeg open. Druk met een glas (Ø ± 8 cm) 10 cirkels uit elk vel.

  8. Schep op elk deegcirkeltje 1 à 2 koffielepels vulling en vouw de cirkels dicht tot halvemaantjes. Klop de eidooier los en bestrijk er de empanadas aan beide kanten mee.

  9. Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Draai om en bak nog eens 5 min.

  10. Snij intussen de tomaat in fijne partjes en meng met de slascheuten.

  11. Schik op elk bord een paar empanadas en geef er de sla met tomaten bij.

Tip
Wist je dat?

De naam ‘empanada’ komt van het Spaanse werkwoord ‘empanar’. dat betekent letterlijk ‘inpakken of inwikkelen met brood’.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min. + afkoelen
  2. Snij de minuutsteaks in heel fijne blokjes. Snipper de sjalotten fijn. Snij de olijven in 4.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de sjalotten en het vlees ± 5 min. op een matig vuur.

  4. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de tomatenstukjes toe en roerbak nog 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Voeg de olijven toe en zet het vuur hoger tot al het vocht verdampt is. Gebruik eventueel wat instantsausbinder. Laat afkoelen.

  7. Bestrooi je werkblad met bloem en rol het kruimeldeeg open. Druk met een glas (Ø ± 8 cm) 10 cirkels uit elk vel.

  8. Schep op elk deegcirkeltje 1 à 2 koffielepels vulling en vouw de cirkels dicht tot halvemaantjes. Klop de eidooier los en bestrijk er de empanadas aan beide kanten mee.

  9. Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Draai om en bak nog eens 5 min.

  10. Snij intussen de tomaat in fijne partjes en meng met de slascheuten.

  11. Schik op elk bord een paar empanadas en geef er de sla met tomaten bij.

Tip
Wist je dat?

De naam ‘empanada’ komt van het Spaanse werkwoord ‘empanar’. dat betekent letterlijk ‘inpakken of inwikkelen met brood’.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2561 kj
Energie 612 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 56.3 g
Suiker 8.8 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 21.4 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal