- Bewaar

- Bewaar
Exotische gamba's
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Auxerrois 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt) en bewaar de schalen.
-
Snipper de ui en het knoflook.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Neem uit de pan en zet koel weg.
-
Maak de bouillon: verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Giet de bouillon door een zeef. Druk de ingrediënten goed aan zodat alle smaken optimaal vrijkomen.
-
Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij. Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur.
-
Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander.
-
Geef er stokbrood of ciabatta bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Auxerrois 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt) en bewaar de schalen.
-
Snipper de ui en het knoflook.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Neem uit de pan en zet koel weg.
-
Maak de bouillon: verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Giet de bouillon door een zeef. Druk de ingrediënten goed aan zodat alle smaken optimaal vrijkomen.
-
Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij. Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur.
-
Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander.
-
Geef er stokbrood of ciabatta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Auxerrois 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise