Exotische gamba's
Exotische gamba's

Exotische gamba's

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 10.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt) en bewaar de schalen.

  3. Snipper de ui en het knoflook.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Neem uit de pan en zet koel weg.

  6. Maak de bouillon: verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Zet koel weg.

  7. Bereiding:
  8. Giet de bouillon door een zeef. Druk de ingrediënten goed aan zodat alle smaken optimaal vrijkomen.

  9. Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij. Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur.

  10. Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander.

  13. Geef er stokbrood of ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt) en bewaar de schalen.

  3. Snipper de ui en het knoflook.

  4. Snipper de koriander fijn.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Neem uit de pan en zet koel weg.

  6. Maak de bouillon: verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Zet koel weg.

  7. Bereiding:
  8. Giet de bouillon door een zeef. Druk de ingrediënten goed aan zodat alle smaken optimaal vrijkomen.

  9. Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij. Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur.

  10. Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander.

  13. Geef er stokbrood of ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 10.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Auxerrois 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal