- Bewaar

- Bewaar
Exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij het preiwit in ringen.
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
-
Snij de banaan in stukjes.
-
Rasp de gember.
-
Kruid de room met het mespunt kerriepoeder, peper en zout en klop half stijf. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).
-
Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerriepoeder toe, en laat 5 min. stoven.
-
Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk. Dek af en laat nog 15 à 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en eventueel nog wat kerriepoeder.
-
Verdeel de soep over ovenbestendige kommetjes en bedek elk kommetje volledig met kerrieroom. Laat kort kleuren onder de ovengrill.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij het preiwit in ringen.
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
-
Snij de banaan in stukjes.
-
Rasp de gember.
-
Kruid de room met het mespunt kerriepoeder, peper en zout en klop half stijf. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).
-
Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerriepoeder toe, en laat 5 min. stoven.
-
Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk. Dek af en laat nog 15 à 20 min. koken op een zacht vuur.
-
Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en eventueel nog wat kerriepoeder.
-
Verdeel de soep over ovenbestendige kommetjes en bedek elk kommetje volledig met kerrieroom. Laat kort kleuren onder de ovengrill.