Exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie
Exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie

Exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie

50 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 15 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het preiwit in ringen.

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.

  5. Snij de banaan in stukjes.

  6. Rasp de gember.

  7. Kruid de room met het mespunt kerriepoeder, peper en zout en klop half stijf. Zet koel weg.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).

  10. Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerriepoeder toe, en laat 5 min. stoven.

  11. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk. Dek af en laat nog 15 à 20 min. koken op een zacht vuur.

  12. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en eventueel nog wat kerriepoeder.

  13. Verdeel de soep over ovenbestendige kommetjes en bedek elk kommetje volledig met kerrieroom. Laat kort kleuren onder de ovengrill.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het preiwit in ringen.

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.

  5. Snij de banaan in stukjes.

  6. Rasp de gember.

  7. Kruid de room met het mespunt kerriepoeder, peper en zout en klop half stijf. Zet koel weg.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).

  10. Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerriepoeder toe, en laat 5 min. stoven.

  11. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk. Dek af en laat nog 15 à 20 min. koken op een zacht vuur.

  12. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en eventueel nog wat kerriepoeder.

  13. Verdeel de soep over ovenbestendige kommetjes en bedek elk kommetje volledig met kerrieroom. Laat kort kleuren onder de ovengrill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 269 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 15 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal