- Bewaar

- Bewaar
Exotische sabayon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Was het fruit en snij in blokjes van 1/2 cm. Meng door elkaar en hou opzij.
-
Rooster de amandelschilfers kort onder de grill of op een pan met antiaanbaklaag.
-
Bereiding:
-
Doe de eidooiers, de suiker, het sinaasappelsap en de citroenschil in een kookpan met dikke bodem. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
-
Zet de kookpan op een matig vuur en klop het geheel 5 à 8 min. op met de mixer, tot de sabayon heet is (mag niet koken) en zeer luchtig is.
-
Afwerking:
-
Verdeel de fruitcocktail over 4 glazen coupes. Leg er een bolletje vanille-ijs op en overgiet met de warme sabayon. Strooi er wat amandelschilfers over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Was het fruit en snij in blokjes van 1/2 cm. Meng door elkaar en hou opzij.
-
Rooster de amandelschilfers kort onder de grill of op een pan met antiaanbaklaag.
-
Bereiding:
-
Doe de eidooiers, de suiker, het sinaasappelsap en de citroenschil in een kookpan met dikke bodem. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
-
Zet de kookpan op een matig vuur en klop het geheel 5 à 8 min. op met de mixer, tot de sabayon heet is (mag niet koken) en zeer luchtig is.
-
Afwerking:
-
Verdeel de fruitcocktail over 4 glazen coupes. Leg er een bolletje vanille-ijs op en overgiet met de warme sabayon. Strooi er wat amandelschilfers over.