Exotische sabayon
Exotische sabayon

Exotische sabayon

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 300 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 41.6 g
Eiwit 6.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was het fruit en snij in blokjes van 1/2 cm. Meng door elkaar en hou opzij.

  3. Rooster de amandelschilfers kort onder de grill of op een pan met antiaanbaklaag.

  4. Bereiding:
  5. Doe de eidooiers, de suiker, het sinaasappelsap en de citroenschil in een kookpan met dikke bodem. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.

  6. Zet de kookpan op een matig vuur en klop het geheel 5 à 8 min. op met de mixer, tot de sabayon heet is (mag niet koken) en zeer luchtig is.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de fruitcocktail over 4 glazen coupes. Leg er een bolletje vanille-ijs op en overgiet met de warme sabayon. Strooi er wat amandelschilfers over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was het fruit en snij in blokjes van 1/2 cm. Meng door elkaar en hou opzij.

  3. Rooster de amandelschilfers kort onder de grill of op een pan met antiaanbaklaag.

  4. Bereiding:
  5. Doe de eidooiers, de suiker, het sinaasappelsap en de citroenschil in een kookpan met dikke bodem. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.

  6. Zet de kookpan op een matig vuur en klop het geheel 5 à 8 min. op met de mixer, tot de sabayon heet is (mag niet koken) en zeer luchtig is.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de fruitcocktail over 4 glazen coupes. Leg er een bolletje vanille-ijs op en overgiet met de warme sabayon. Strooi er wat amandelschilfers over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 300 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 41.6 g
Eiwit 6.7 g

Bekijk het recept digitaal