- Bewaar

- Bewaar
Flantaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + ± 20 min. in de koelkast + afkoelen)
-
Doe 105 g boter, 210 g bloem, 15 g suiker en het zout in een mengkom. Kneed met de deeghaken van de mixer goed onder elkaar.
-
Doe 40 g melk in een steelpan en verwarm op een zacht vuur. Los er de gist in op.
-
Voeg samen met 1/2 losgeklopt ei toe aan het deeg.
-
Meng of kneed tot een mooie bol.
-
Wikkel de deegbol in vershoudfolie en laat ± 20 min. opstijven in de koelkast.
-
Maak intussen de pudding:
-
doe 100 g melk, 1 eidooier, 20 g suiker en het puddingpoeder in een steelpannetje. Klop los en verwarm op een matig vuur. Blijf roeren tot u een gebonden pudding krijgt.
-
Schep de pudding in een kommetje en dek af met vershoudfolie. Druk de folie tot tegen de bovenkant van de pudding. Zo komt er geen velletje op.
-
Laat 15 min. afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Bestrijk een taartvorm (Ø 26 cm) met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.
-
Haal het deeg uit de koelkast en rol met een deegrol uit tot een lap van ± 3 mm dik.
-
Schik voorzichtig in de taartvorm en druk de randen goed aan. Verwijder het overtollige deeg.
-
Zet de taartvorm met het deeg daarna 15 min. in de diepvriezer.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Maak intussen het flanbeslag:
-
doe 475 g melk in een grote mengkom.
-
Scheid 2 eidooiers van 2 eiwitten. Zet de eiwitten opzij.
-
Voeg de eidooiers toe aan de melk, samen met 2 eieren.
-
Voeg 65 g bloem en 75 g suiker toe en mix glad.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Voeg toe aan het beslag.
-
Haal de pudding uit de koelkast en mix ook onder het beslag. Klop 2 eiwitten stijf en schep onder het flanmengsel met een spatel.
-
Haal de taartbodem uit de diepvriezer en giet er het flanbeslag in.
-
Zet 15 min. onderaan in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en bak nog 35 min.
-
Neem de taart uit de oven en zet er een taartrooster op. Draai de taart om op het rooster, verwijder de bakvorm en laat ondersteboven afkoelen buiten de koelkast.
-
Zet daarna opnieuw in de koelkast, want deze taart smaakt het best koud.
Als u patisserie maakt zoals taart, biscuit of ander soort gebak, is het belangrijk dat u de hoeveelheden in het recept respecteert. Weeg dus alle ingrediënten goed af, bij voorkeur met een digitale keukenweegschaal. Zo bent u zeker van een geslaagd resultaat.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + ± 20 min. in de koelkast + afkoelen)
-
Doe 105 g boter, 210 g bloem, 15 g suiker en het zout in een mengkom. Kneed met de deeghaken van de mixer goed onder elkaar.
-
Doe 40 g melk in een steelpan en verwarm op een zacht vuur. Los er de gist in op.
-
Voeg samen met 1/2 losgeklopt ei toe aan het deeg.
-
Meng of kneed tot een mooie bol.
-
Wikkel de deegbol in vershoudfolie en laat ± 20 min. opstijven in de koelkast.
-
Maak intussen de pudding:
-
doe 100 g melk, 1 eidooier, 20 g suiker en het puddingpoeder in een steelpannetje. Klop los en verwarm op een matig vuur. Blijf roeren tot u een gebonden pudding krijgt.
-
Schep de pudding in een kommetje en dek af met vershoudfolie. Druk de folie tot tegen de bovenkant van de pudding. Zo komt er geen velletje op.
-
Laat 15 min. afkoelen op kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Bestrijk een taartvorm (Ø 26 cm) met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.
-
Haal het deeg uit de koelkast en rol met een deegrol uit tot een lap van ± 3 mm dik.
-
Schik voorzichtig in de taartvorm en druk de randen goed aan. Verwijder het overtollige deeg.
-
Zet de taartvorm met het deeg daarna 15 min. in de diepvriezer.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Maak intussen het flanbeslag:
-
doe 475 g melk in een grote mengkom.
-
Scheid 2 eidooiers van 2 eiwitten. Zet de eiwitten opzij.
-
Voeg de eidooiers toe aan de melk, samen met 2 eieren.
-
Voeg 65 g bloem en 75 g suiker toe en mix glad.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Voeg toe aan het beslag.
-
Haal de pudding uit de koelkast en mix ook onder het beslag. Klop 2 eiwitten stijf en schep onder het flanmengsel met een spatel.
-
Haal de taartbodem uit de diepvriezer en giet er het flanbeslag in.
-
Zet 15 min. onderaan in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en bak nog 35 min.
-
Neem de taart uit de oven en zet er een taartrooster op. Draai de taart om op het rooster, verwijder de bakvorm en laat ondersteboven afkoelen buiten de koelkast.
-
Zet daarna opnieuw in de koelkast, want deze taart smaakt het best koud.
Als u patisserie maakt zoals taart, biscuit of ander soort gebak, is het belangrijk dat u de hoeveelheden in het recept respecteert. Weeg dus alle ingrediënten goed af, bij voorkeur met een digitale keukenweegschaal. Zo bent u zeker van een geslaagd resultaat.