- Bewaar

- Bewaar
Frambozengebak met abrikozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Klop met de mixer de boter samen met de suiker zacht en romig. Klop er vervolgens de 2 eieren onder.
-
Zeef de bloem boven het beslag. Meng goed en schep er de halfontdooide frambozencoulis onder.
-
Bekleed een ronde taartvorm (Ø 28 cm) met aluminiumfolie en boter ruim in.
-
Giet het beslag erin, strijk glad en smeer er een dun laagje abrikozenmoes over. Druk de diepgevroren frambozen lichtjes in het beslag, werk in cirkels met telkens ± 1,5 cm ertussen. Het beslag is dus niet volledig bedekt met frambozen.
-
Schuif gedurende ± 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat het frambozengebak volledig afkoelen, haal uit de vorm en strooi er poedersuiker over.
- U kan het frambozengebak ook opdienen met Engelse room (afdeling verse producten) waarin u wat fijngehakte pistachenootjes en snippers zachte abrikozen vermengt. - In het seizoen kan u de diepge-vroren frambozen vervangen door verse rode vruchten: bosbessen, rode bessen, stukjes aardbei, enz. Of u kan de diepvriesframbozen vervangen door de bosvruchtenmengeling (diepvries, Ringis).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Klop met de mixer de boter samen met de suiker zacht en romig. Klop er vervolgens de 2 eieren onder.
-
Zeef de bloem boven het beslag. Meng goed en schep er de halfontdooide frambozencoulis onder.
-
Bekleed een ronde taartvorm (Ø 28 cm) met aluminiumfolie en boter ruim in.
-
Giet het beslag erin, strijk glad en smeer er een dun laagje abrikozenmoes over. Druk de diepgevroren frambozen lichtjes in het beslag, werk in cirkels met telkens ± 1,5 cm ertussen. Het beslag is dus niet volledig bedekt met frambozen.
-
Schuif gedurende ± 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat het frambozengebak volledig afkoelen, haal uit de vorm en strooi er poedersuiker over.
- U kan het frambozengebak ook opdienen met Engelse room (afdeling verse producten) waarin u wat fijngehakte pistachenootjes en snippers zachte abrikozen vermengt. - In het seizoen kan u de diepge-vroren frambozen vervangen door verse rode vruchten: bosbessen, rode bessen, stukjes aardbei, enz. Of u kan de diepvriesframbozen vervangen door de bosvruchtenmengeling (diepvries, Ringis).