Frambozengebak met abrikozen
Frambozengebak met abrikozen

Frambozengebak met abrikozen

55 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 413 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 55.8 g
Eiwit 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop met de mixer de boter samen met de suiker zacht en romig. Klop er vervolgens de 2 eieren onder.

  3. Zeef de bloem boven het beslag. Meng goed en schep er de halfontdooide frambozencoulis onder.

  4. Bekleed een ronde taartvorm (Ø 28 cm) met aluminiumfolie en boter ruim in.

  5. Giet het beslag erin, strijk glad en smeer er een dun laagje abrikozenmoes over. Druk de diepgevroren frambozen lichtjes in het beslag, werk in cirkels met telkens ± 1,5 cm ertussen. Het beslag is dus niet volledig bedekt met frambozen.

  6. Schuif gedurende ± 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  7. Afwerking:
  8. Laat het frambozengebak volledig afkoelen, haal uit de vorm en strooi er poedersuiker over.

Tip

- U kan het frambozengebak ook opdienen met Engelse room (afdeling verse producten) waarin u wat fijngehakte pistachenootjes en snippers zachte abrikozen vermengt. - In het seizoen kan u de diepge-vroren frambozen vervangen door verse rode vruchten: bosbessen, rode bessen, stukjes aardbei, enz. Of u kan de diepvriesframbozen vervangen door de bosvruchtenmengeling (diepvries, Ringis).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop met de mixer de boter samen met de suiker zacht en romig. Klop er vervolgens de 2 eieren onder.

  3. Zeef de bloem boven het beslag. Meng goed en schep er de halfontdooide frambozencoulis onder.

  4. Bekleed een ronde taartvorm (Ø 28 cm) met aluminiumfolie en boter ruim in.

  5. Giet het beslag erin, strijk glad en smeer er een dun laagje abrikozenmoes over. Druk de diepgevroren frambozen lichtjes in het beslag, werk in cirkels met telkens ± 1,5 cm ertussen. Het beslag is dus niet volledig bedekt met frambozen.

  6. Schuif gedurende ± 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  7. Afwerking:
  8. Laat het frambozengebak volledig afkoelen, haal uit de vorm en strooi er poedersuiker over.

Tip

- U kan het frambozengebak ook opdienen met Engelse room (afdeling verse producten) waarin u wat fijngehakte pistachenootjes en snippers zachte abrikozen vermengt. - In het seizoen kan u de diepge-vroren frambozen vervangen door verse rode vruchten: bosbessen, rode bessen, stukjes aardbei, enz. Of u kan de diepvriesframbozen vervangen door de bosvruchtenmengeling (diepvries, Ringis).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 413 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 55.8 g
Eiwit 5 g

Bekijk het recept digitaal