Frambozentaart met meringue
Frambozentaart met meringue

Frambozentaart met meringue

30 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 32.1 g
Eiwit 9.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 20 cm). Prik er enkele keren met een vork in.

  3. Bedek het deeg met een vel aluminiumfolie dat u goed aandrukt. Verdeel er de spliterwten bovenop.

  4. Zet gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en laat het bladerdeeg licht kleuren (let op voor het aanbranden). Schuif de taartbodem vervolgens op een rooster.

  5. Maak de flan. Voeg het zakje flanpoeder bij 1/2 L melk. Breng aan de kook en laat dan nog 2 min. op het vuur. Klop 2 eidooiers met enkele lepels flan en amandelpoeder (hou het eiwit opzij). Meng vervolgens onder de rest van de flan. Warm alles nog eens op zonder aan de kook te brengen.

  6. Verdeel de flan op de taartbodem. Schik de diepvriesframbozen op de flan (ze moeten in de flan zakken).

  7. Klop het eiwit stevig op (tot u stevige pieken bekomt). Terwijl u verder klopt, voegt u de bloemsuiker toe tot u een stevige en glanzende mengeling bekomt. Bedek de flan met een laag van ± 1 cm opgeklopt eiwit. Maak er met een vork kleine versieringen in.

  8. Schuif kort onder de grill om het eiwit te kleuren (let goed op want meringue kleurt zeer snel).

  9. Afwerking:
  10. Laat enkele uren afkoelen. Dien de taart goed gekoeld op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 20 cm). Prik er enkele keren met een vork in.

  3. Bedek het deeg met een vel aluminiumfolie dat u goed aandrukt. Verdeel er de spliterwten bovenop.

  4. Zet gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en laat het bladerdeeg licht kleuren (let op voor het aanbranden). Schuif de taartbodem vervolgens op een rooster.

  5. Maak de flan. Voeg het zakje flanpoeder bij 1/2 L melk. Breng aan de kook en laat dan nog 2 min. op het vuur. Klop 2 eidooiers met enkele lepels flan en amandelpoeder (hou het eiwit opzij). Meng vervolgens onder de rest van de flan. Warm alles nog eens op zonder aan de kook te brengen.

  6. Verdeel de flan op de taartbodem. Schik de diepvriesframbozen op de flan (ze moeten in de flan zakken).

  7. Klop het eiwit stevig op (tot u stevige pieken bekomt). Terwijl u verder klopt, voegt u de bloemsuiker toe tot u een stevige en glanzende mengeling bekomt. Bedek de flan met een laag van ± 1 cm opgeklopt eiwit. Maak er met een vork kleine versieringen in.

  8. Schuif kort onder de grill om het eiwit te kleuren (let goed op want meringue kleurt zeer snel).

  9. Afwerking:
  10. Laat enkele uren afkoelen. Dien de taart goed gekoeld op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 32.1 g
Eiwit 9.3 g

Bekijk het recept digitaal