- Bewaar

- Bewaar
Frambozentaart met meringue
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 20 cm). Prik er enkele keren met een vork in.
-
Bedek het deeg met een vel aluminiumfolie dat u goed aandrukt. Verdeel er de spliterwten bovenop.
-
Zet gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en laat het bladerdeeg licht kleuren (let op voor het aanbranden). Schuif de taartbodem vervolgens op een rooster.
-
Maak de flan. Voeg het zakje flanpoeder bij 1/2 L melk. Breng aan de kook en laat dan nog 2 min. op het vuur. Klop 2 eidooiers met enkele lepels flan en amandelpoeder (hou het eiwit opzij). Meng vervolgens onder de rest van de flan. Warm alles nog eens op zonder aan de kook te brengen.
-
Verdeel de flan op de taartbodem. Schik de diepvriesframbozen op de flan (ze moeten in de flan zakken).
-
Klop het eiwit stevig op (tot u stevige pieken bekomt). Terwijl u verder klopt, voegt u de bloemsuiker toe tot u een stevige en glanzende mengeling bekomt. Bedek de flan met een laag van ± 1 cm opgeklopt eiwit. Maak er met een vork kleine versieringen in.
-
Schuif kort onder de grill om het eiwit te kleuren (let goed op want meringue kleurt zeer snel).
-
Afwerking:
-
Laat enkele uren afkoelen. Dien de taart goed gekoeld op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 20 cm). Prik er enkele keren met een vork in.
-
Bedek het deeg met een vel aluminiumfolie dat u goed aandrukt. Verdeel er de spliterwten bovenop.
-
Zet gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en laat het bladerdeeg licht kleuren (let op voor het aanbranden). Schuif de taartbodem vervolgens op een rooster.
-
Maak de flan. Voeg het zakje flanpoeder bij 1/2 L melk. Breng aan de kook en laat dan nog 2 min. op het vuur. Klop 2 eidooiers met enkele lepels flan en amandelpoeder (hou het eiwit opzij). Meng vervolgens onder de rest van de flan. Warm alles nog eens op zonder aan de kook te brengen.
-
Verdeel de flan op de taartbodem. Schik de diepvriesframbozen op de flan (ze moeten in de flan zakken).
-
Klop het eiwit stevig op (tot u stevige pieken bekomt). Terwijl u verder klopt, voegt u de bloemsuiker toe tot u een stevige en glanzende mengeling bekomt. Bedek de flan met een laag van ± 1 cm opgeklopt eiwit. Maak er met een vork kleine versieringen in.
-
Schuif kort onder de grill om het eiwit te kleuren (let goed op want meringue kleurt zeer snel).
-
Afwerking:
-
Laat enkele uren afkoelen. Dien de taart goed gekoeld op.