Frangipanetaart met perzik
Frangipanetaart met perzik

Frangipanetaart met perzik

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 29.1 g
Koolhydraat 44.8 g
Eiwit 6.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Vet een taartvorm (Ø 28 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en prik enkele keren met een vork in het deeg. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels.

  4. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven (de oven mag aan blijven). Verwijder het bakpapier en de bonen en laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm.

  5. Verkruimel intussen de marsepein.

  6. Pel de perziken en snij in 4.

  7. Bereiding:
  8. Doe de marsepein, 150 g boter, de suiker en het zout in een kom en meng met de kloppers van de mixer tot een glad mengsel.

  9. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.

  10. Klop na het laatste ei nog 2 min. en voeg dan de zelfrijzende bloem toe. Meng goed door elkaar.

  11. Verdeel de frangipanevulling over de taartbodem en leg er de partjes perzik op. Druk het fruit een beetje in de vulling.

  12. Bak de taart 30 min. in de hete oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer lauw of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Vet een taartvorm (Ø 28 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm en prik enkele keren met een vork in het deeg. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels.

  4. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven (de oven mag aan blijven). Verwijder het bakpapier en de bonen en laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm.

  5. Verkruimel intussen de marsepein.

  6. Pel de perziken en snij in 4.

  7. Bereiding:
  8. Doe de marsepein, 150 g boter, de suiker en het zout in een kom en meng met de kloppers van de mixer tot een glad mengsel.

  9. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.

  10. Klop na het laatste ei nog 2 min. en voeg dan de zelfrijzende bloem toe. Meng goed door elkaar.

  11. Verdeel de frangipanevulling over de taartbodem en leg er de partjes perzik op. Druk het fruit een beetje in de vulling.

  12. Bak de taart 30 min. in de hete oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 29.1 g
Koolhydraat 44.8 g
Eiwit 6.9 g

Bekijk het recept digitaal