Fris aspergehapje met zalm en mierikswortelroom
Fris aspergehapje met zalm en mierikswortelroom

Fris aspergehapje met zalm en mierikswortelroom

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 77 kcal
Vet 6.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 0.7 g
Suiker 0.5 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalmfilet 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Snij in 10.

  3. Kook intussen de aspergepunten 3 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en snij in 3.

  4. Meng de zure room met de mierikswortelcrème. Kruid met zwarte peper.

  5. Leg 3 stukjes asperge en een stukje zalm op een hapjeslepel. Werk af met wat zure room en een plukje kervel. Maak zo 10 hapjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalmfilet 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Snij in 10.

  3. Kook intussen de aspergepunten 3 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en snij in 3.

  4. Meng de zure room met de mierikswortelcrème. Kruid met zwarte peper.

  5. Leg 3 stukjes asperge en een stukje zalm op een hapjeslepel. Werk af met wat zure room en een plukje kervel. Maak zo 10 hapjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 77 kcal
Vet 6.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 0.7 g
Suiker 0.5 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 3.5 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal