- Bewaar

- Bewaar
Frittata met ham en groentjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 minuten)
-
Snij de ongeschilde courgette in blokjes.
-
Snij de tapastomaten in 2.
-
Knip het lente-uitje en de sprietjes bieslook in kleine stukjes met een keukenschaar.
-
Snij de ham in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los in een kom, samen met de room, peper en zout.
-
Voeg de geraspte kaas, de stukjes ham, het bieslook, de stukjes lente-ui, de courgette en de tapastomaten toe. Meng alles goed onder elkaar.
-
Het laatste taakje is voor je hulpkok: smelt de boter in een pan en bak de eiermengeling ± 20 minuten aan 1 kant. Laat daarna de frittata uit de pan op een bord glijden. Zet de pan omgekeerd op het bord. Draai de pan met het bord in een beweging om en haal het bord weg. Bak de andere kant van de frittata nog 5 minuten.
-
Afwerking:
-
Snij de frittata in kleine driehoekjes. Snij de sneetjes brood in driehoekjes en leg er de stukken frittata op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 minuten)
-
Snij de ongeschilde courgette in blokjes.
-
Snij de tapastomaten in 2.
-
Knip het lente-uitje en de sprietjes bieslook in kleine stukjes met een keukenschaar.
-
Snij de ham in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los in een kom, samen met de room, peper en zout.
-
Voeg de geraspte kaas, de stukjes ham, het bieslook, de stukjes lente-ui, de courgette en de tapastomaten toe. Meng alles goed onder elkaar.
-
Het laatste taakje is voor je hulpkok: smelt de boter in een pan en bak de eiermengeling ± 20 minuten aan 1 kant. Laat daarna de frittata uit de pan op een bord glijden. Zet de pan omgekeerd op het bord. Draai de pan met het bord in een beweging om en haal het bord weg. Bak de andere kant van de frittata nog 5 minuten.
-
Afwerking:
-
Snij de frittata in kleine driehoekjes. Snij de sneetjes brood in driehoekjes en leg er de stukken frittata op.