Frittata met ham en groentjes
Frittata met ham en groentjes

Frittata met ham en groentjes

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 17.3 g
Eiwit 12 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 minuten)

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.

  4. Snij de tapastomaten in 2.

  5. Knip het lente-uitje en de sprietjes bieslook in kleine stukjes met een keukenschaar.

  6. Snij de ham in kleine stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eieren los in een kom, samen met de room, peper en zout.

  9. Voeg de geraspte kaas, de stukjes ham, het bieslook, de stukjes lente-ui, de courgette en de tapastomaten toe. Meng alles goed onder elkaar.

  10. Het laatste taakje is voor je hulpkok: smelt de boter in een pan en bak de eiermengeling ± 20 minuten aan 1 kant. Laat daarna de frittata uit de pan op een bord glijden. Zet de pan omgekeerd op het bord. Draai de pan met het bord in een beweging om en haal het bord weg. Bak de andere kant van de frittata nog 5 minuten.

  11. Afwerking:
  12. Snij de frittata in kleine driehoekjes. Snij de sneetjes brood in driehoekjes en leg er de stukken frittata op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 minuten)

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.

  4. Snij de tapastomaten in 2.

  5. Knip het lente-uitje en de sprietjes bieslook in kleine stukjes met een keukenschaar.

  6. Snij de ham in kleine stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eieren los in een kom, samen met de room, peper en zout.

  9. Voeg de geraspte kaas, de stukjes ham, het bieslook, de stukjes lente-ui, de courgette en de tapastomaten toe. Meng alles goed onder elkaar.

  10. Het laatste taakje is voor je hulpkok: smelt de boter in een pan en bak de eiermengeling ± 20 minuten aan 1 kant. Laat daarna de frittata uit de pan op een bord glijden. Zet de pan omgekeerd op het bord. Draai de pan met het bord in een beweging om en haal het bord weg. Bak de andere kant van de frittata nog 5 minuten.

  11. Afwerking:
  12. Snij de frittata in kleine driehoekjes. Snij de sneetjes brood in driehoekjes en leg er de stukken frittata op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 17.3 g
Eiwit 12 g

Bekijk het recept digitaal