Fruitige meringuerol
Fruitige meringuerol

Fruitige meringuerol

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 43 g
Suiker 40.9 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 5.1 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  4. Schil de limoen met een dunschiller (niet het wit). Snij de schil in enekel fijne reepjes en hou apart voor de afwerking. Hak de rest van de schil heel fijn.

  5. Hou 8 frambozen en 2 eetl. granaatappalpitten apart voor de afwerking.

  6. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eiwitten op in een keukenrobot of met de kloppers van een mixer. Giet er beetje bij beetje de kristalsuiker en de vanillesuiker bij. Blijf kloppen tot u een glanzend en stevig eiwitshuim hebt.

  9. Spatel er voorzichtig de wittewijnazijn en het maïszetmeel onder. Spreid het mengsel uit over een bakplaat met bakpapier en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  10. Leg een vel bakpapier op de meringue en draai de bakplaat om. Verwijder het bovenste vel bakpapier.

  11. Klop de room op met 50 g bloemsuiker. Roer er de mascarpone en de gehakte limoenzeste onder met een houten lepen. Verdeel de mascarponemengeling over de meringue (hou ± 150 g apart voor de afwerking).

  12. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hou er enkele apart voor de afwerking.

  13. Verdeel de frambozen, de geroosterde amandelschilfers en de granaatappelpitjes over de meringue.

  14. Rol de meringue voorzichtig op in de breedte (maak hiervoor gebruik van het bakpapier).

  15. Leg de meringuerol op een groot bord en bestrijk de buitenkant met de rest van de mascarpone. Zet min. 2 u. in de koelkast.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met 1 eetl. bloemsuiker, de reepjes limoenzeste, de frambozen, de granaatappelpitjes en de amandelschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  4. Schil de limoen met een dunschiller (niet het wit). Snij de schil in enekel fijne reepjes en hou apart voor de afwerking. Hak de rest van de schil heel fijn.

  5. Hou 8 frambozen en 2 eetl. granaatappalpitten apart voor de afwerking.

  6. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  7. Bereiding:
  8. Klop de eiwitten op in een keukenrobot of met de kloppers van een mixer. Giet er beetje bij beetje de kristalsuiker en de vanillesuiker bij. Blijf kloppen tot u een glanzend en stevig eiwitshuim hebt.

  9. Spatel er voorzichtig de wittewijnazijn en het maïszetmeel onder. Spreid het mengsel uit over een bakplaat met bakpapier en zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  10. Leg een vel bakpapier op de meringue en draai de bakplaat om. Verwijder het bovenste vel bakpapier.

  11. Klop de room op met 50 g bloemsuiker. Roer er de mascarpone en de gehakte limoenzeste onder met een houten lepen. Verdeel de mascarponemengeling over de meringue (hou ± 150 g apart voor de afwerking).

  12. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hou er enkele apart voor de afwerking.

  13. Verdeel de frambozen, de geroosterde amandelschilfers en de granaatappelpitjes over de meringue.

  14. Rol de meringue voorzichtig op in de breedte (maak hiervoor gebruik van het bakpapier).

  15. Leg de meringuerol op een groot bord en bestrijk de buitenkant met de rest van de mascarpone. Zet min. 2 u. in de koelkast.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met 1 eetl. bloemsuiker, de reepjes limoenzeste, de frambozen, de granaatappelpitjes en de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 43 g
Suiker 40.9 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 5.1 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal