Funky popcorn
Funky popcorn

Funky popcorn

20 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. (30 min.)

  3. Voor de popcorn voor draken:
  4. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg 1 koffielepel paprikapoeder, 1/3 koffielepel grof zeezout en 1 snuifje cayennepeper toe. Roer alles goed onder elkaar.

  5. Voor de popcorn Italia:
  6. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg 1/2 koffielepel gedroogde oregano, 1/2 koffielepel gedroogd basilicum en zwarte peper toe. Roer alles goed onder elkaar.

  7. Voor de popcorn voor muizen:
  8. Rasp 50 g parmezaan en doe het in een kommetje. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg 1 snuifje lookpoeder toe aan de olijfolie en roer goed.

  9. Voor de roze popcorn:
  10. Het eerste taakje is voor de hulpkok: doe 50 g witte chocolade en 50 g boter in een mengkom die tegen hitte kan. Zet de kom op een kookpot met heet water. Let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat de boter en de chocolade zo smelten op een zacht vuur. Neem de mengkom daarna van de kookpot.

  11. Jij kan intussen 10 frambozen pletten in een diep bord met een vork. Meng de frambozenmoes onder de gesmolten chocolade.

  12. Je hulpkok mag het nu laten knallen. Verhit per portie 1 eetlepel zonnebloemolie in een kookpot met deksel. Laat de olie goed warm worden. Doe per portie 150 g maïs voor popcorn in de kookpot. De korrels moeten een laagje op de bodem vormen. Als de kookpot te klein is, begin dan met een kleinere hoeveelheid. Zet het deksel op de kookpot en laat de maïskorrels open ploffen. Is er geen geplof meer te horen?

  13. Doe de popcorn dan in een grote kom en roer er even in met een houten lepel, zodat de popcorn niet aan elkaar begint te plakken.

  14. Afwerking:
  15. Giet je zelfgemaakte mengsel nu over een portie popcorn. Meng goed of schud de kom even op, zodat de popcorn goed bedekt is.

Tip

Je kan de popcorn warm, lauw of koud eten. De chocoladepopcorn laat je het best helemaal afkoelen, dan wordt de chocolade wat harder. Voedingswaarde voor de popcorn voor draken (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 200 kcal Vetten 8,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,0 g Koolhydraten 24,6 g (waarvan) suikers 0,6 g Vezels 3,4 g Eiwitten 3,4 g Zout 0,4 g Voedingswaarde voor de popcorn Italia (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 200 kcal Vetten 8,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,0 g Koolhydraten 24,6 g (waarvan) suikers 0,6 g Vezels 3,4 g Eiwitten 3,4 g Zout 0,0 g Voedingswaarde voor de popcorn voor muizen (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 254 kcal Vetten 12,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 3,3 g Koolhydraten 24,8 g (waarvan) suikers 0,8 g Vezels 3,4 g Eiwitten 8,4 g Zout 0,3 g Voedingswaarde voor de roze popcorn (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 321 kcal Vetten 18,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,1 g Koolhydraten 32,3 g (waarvan) suikers 8,2 g Vezels 4,2 g Eiwitten 4,5 g Zout 0,0 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. (30 min.)

  3. Voor de popcorn voor draken:
  4. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg 1 koffielepel paprikapoeder, 1/3 koffielepel grof zeezout en 1 snuifje cayennepeper toe. Roer alles goed onder elkaar.

  5. Voor de popcorn Italia:
  6. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg 1/2 koffielepel gedroogde oregano, 1/2 koffielepel gedroogd basilicum en zwarte peper toe. Roer alles goed onder elkaar.

  7. Voor de popcorn voor muizen:
  8. Rasp 50 g parmezaan en doe het in een kommetje. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Voeg 1 snuifje lookpoeder toe aan de olijfolie en roer goed.

  9. Voor de roze popcorn:
  10. Het eerste taakje is voor de hulpkok: doe 50 g witte chocolade en 50 g boter in een mengkom die tegen hitte kan. Zet de kom op een kookpot met heet water. Let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat de boter en de chocolade zo smelten op een zacht vuur. Neem de mengkom daarna van de kookpot.

  11. Jij kan intussen 10 frambozen pletten in een diep bord met een vork. Meng de frambozenmoes onder de gesmolten chocolade.

  12. Je hulpkok mag het nu laten knallen. Verhit per portie 1 eetlepel zonnebloemolie in een kookpot met deksel. Laat de olie goed warm worden. Doe per portie 150 g maïs voor popcorn in de kookpot. De korrels moeten een laagje op de bodem vormen. Als de kookpot te klein is, begin dan met een kleinere hoeveelheid. Zet het deksel op de kookpot en laat de maïskorrels open ploffen. Is er geen geplof meer te horen?

  13. Doe de popcorn dan in een grote kom en roer er even in met een houten lepel, zodat de popcorn niet aan elkaar begint te plakken.

  14. Afwerking:
  15. Giet je zelfgemaakte mengsel nu over een portie popcorn. Meng goed of schud de kom even op, zodat de popcorn goed bedekt is.

Tip

Je kan de popcorn warm, lauw of koud eten. De chocoladepopcorn laat je het best helemaal afkoelen, dan wordt de chocolade wat harder. Voedingswaarde voor de popcorn voor draken (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 200 kcal Vetten 8,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,0 g Koolhydraten 24,6 g (waarvan) suikers 0,6 g Vezels 3,4 g Eiwitten 3,4 g Zout 0,4 g Voedingswaarde voor de popcorn Italia (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 200 kcal Vetten 8,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,0 g Koolhydraten 24,6 g (waarvan) suikers 0,6 g Vezels 3,4 g Eiwitten 3,4 g Zout 0,0 g Voedingswaarde voor de popcorn voor muizen (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 254 kcal Vetten 12,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 3,3 g Koolhydraten 24,8 g (waarvan) suikers 0,8 g Vezels 3,4 g Eiwitten 8,4 g Zout 0,3 g Voedingswaarde voor de roze popcorn (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 321 kcal Vetten 18,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,1 g Koolhydraten 32,3 g (waarvan) suikers 8,2 g Vezels 4,2 g Eiwitten 4,5 g Zout 0,0 g

Bekijk het recept digitaal