Gebakken rijst met kippenreepjes

Gebakken rijst met kippenreepjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 49.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilets in reepjes van 1 cm breed. Diepvriesvlees laten ontdooien.

  3. Snij de ham in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng 3 koppen lichtgezouten water aan de kook, voeg de rijst toe en kook gaar. Giet af en maak los met een vork.

  6. Verhit intussen 1 eetl. zonnebloemolie in een wok. Doe er de reepjes kipfilet in en kruid met de komijn, de dragon en peper en zout. Roerbak tot de stukjes langs alle kanten goudbruin gebakken zijn.

  7. Meng er de diepgevroren Chinamix en de sojasaus onder. Bak het geheel al roerend gedurende 4 min. Doe het vlees en de groenten in een kom en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Maak de wok schoon met een stukje keukenpapier.

  8. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in de wok en bak de amandelschilfers gedurende 1/2 min. Voeg de hamreepjes toe en bak al roerend gedurende 1 min.

  9. Doe er de gare rijst bij en roerbak gedurende 2 min. Schep er het vlees en de groenten onder en 1 eetl. wokolie. Roerbak nog gedurende ± 2 min.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met verse dragonblaadjes en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilets in reepjes van 1 cm breed. Diepvriesvlees laten ontdooien.

  3. Snij de ham in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Breng 3 koppen lichtgezouten water aan de kook, voeg de rijst toe en kook gaar. Giet af en maak los met een vork.

  6. Verhit intussen 1 eetl. zonnebloemolie in een wok. Doe er de reepjes kipfilet in en kruid met de komijn, de dragon en peper en zout. Roerbak tot de stukjes langs alle kanten goudbruin gebakken zijn.

  7. Meng er de diepgevroren Chinamix en de sojasaus onder. Bak het geheel al roerend gedurende 4 min. Doe het vlees en de groenten in een kom en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Maak de wok schoon met een stukje keukenpapier.

  8. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in de wok en bak de amandelschilfers gedurende 1/2 min. Voeg de hamreepjes toe en bak al roerend gedurende 1 min.

  9. Doe er de gare rijst bij en roerbak gedurende 2 min. Schep er het vlees en de groenten onder en 1 eetl. wokolie. Roerbak nog gedurende ± 2 min.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met verse dragonblaadjes en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 49.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Waratah Cabernet-Sauvignon Shiraz Australië

Bekijk het recept digitaal