- Bewaar
- Bewaar
Gebakken rijst met kippenreepjes
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Waratah Cabernet-Sauvignon Shiraz Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilets in reepjes van 1 cm breed. Diepvriesvlees laten ontdooien.
-
Snij de ham in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Breng 3 koppen lichtgezouten water aan de kook, voeg de rijst toe en kook gaar. Giet af en maak los met een vork.
-
Verhit intussen 1 eetl. zonnebloemolie in een wok. Doe er de reepjes kipfilet in en kruid met de komijn, de dragon en peper en zout. Roerbak tot de stukjes langs alle kanten goudbruin gebakken zijn.
-
Meng er de diepgevroren Chinamix en de sojasaus onder. Bak het geheel al roerend gedurende 4 min. Doe het vlees en de groenten in een kom en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Maak de wok schoon met een stukje keukenpapier.
-
Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in de wok en bak de amandelschilfers gedurende 1/2 min. Voeg de hamreepjes toe en bak al roerend gedurende 1 min.
-
Doe er de gare rijst bij en roerbak gedurende 2 min. Schep er het vlees en de groenten onder en 1 eetl. wokolie. Roerbak nog gedurende ± 2 min.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met verse dragonblaadjes en dien onmiddellijk op.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Waratah Cabernet-Sauvignon Shiraz Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilets in reepjes van 1 cm breed. Diepvriesvlees laten ontdooien.
-
Snij de ham in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Breng 3 koppen lichtgezouten water aan de kook, voeg de rijst toe en kook gaar. Giet af en maak los met een vork.
-
Verhit intussen 1 eetl. zonnebloemolie in een wok. Doe er de reepjes kipfilet in en kruid met de komijn, de dragon en peper en zout. Roerbak tot de stukjes langs alle kanten goudbruin gebakken zijn.
-
Meng er de diepgevroren Chinamix en de sojasaus onder. Bak het geheel al roerend gedurende 4 min. Doe het vlees en de groenten in een kom en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Maak de wok schoon met een stukje keukenpapier.
-
Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in de wok en bak de amandelschilfers gedurende 1/2 min. Voeg de hamreepjes toe en bak al roerend gedurende 1 min.
-
Doe er de gare rijst bij en roerbak gedurende 2 min. Schep er het vlees en de groenten onder en 1 eetl. wokolie. Roerbak nog gedurende ± 2 min.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met verse dragonblaadjes en dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Waratah Cabernet-Sauvignon Shiraz Australië