Gebakken skrei met winterse groenterisotto
Gebakken skrei met winterse groenterisotto

Gebakken skrei met winterse groenterisotto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 15.5 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 73.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 38.8 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de skrei oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de pastinaak, de wortelen en de rapen en snij in fijne blokjes.

  5. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak even tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  10. Voeg de groenten toe en laat 2 min. al roerend stoven. Overgiet met 7,5 dl heet water en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook. Dek af en laat 18 min. sudderen.

  11. Haal intussen de skrei door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.

  12. Meng de geraspte kaas, 1 eetl. boter en 3/4 van het bieslook onder de risotto. Kruid met zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Schep de risotto op de borden en leg er de vis met de velkant naar boven op. Bestrooi met de rest van het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de skrei oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de pastinaak, de wortelen en de rapen en snij in fijne blokjes.

  5. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak even tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  10. Voeg de groenten toe en laat 2 min. al roerend stoven. Overgiet met 7,5 dl heet water en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook. Dek af en laat 18 min. sudderen.

  11. Haal intussen de skrei door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.

  12. Meng de geraspte kaas, 1 eetl. boter en 3/4 van het bieslook onder de risotto. Kruid met zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Schep de risotto op de borden en leg er de vis met de velkant naar boven op. Bestrooi met de rest van het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 15.5 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 73.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 38.8 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwaremont Blond bier

Bekijk het recept digitaal