- Bewaar

- Bewaar
Gebakken tofoe met broccolirijst en sinaasappel
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. marineren)
-
Rasp de gember fijn en snipper de sjalot fijn.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Dep de tofoe goed droog met keukenpapier en snij in blokjes. Meng met het geperste knoflook, de geraspte gember, de fijngesnipperde sjalot, de cayenne peper en 1 eetl. sojasaus. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Kook intussen de basmatirijst samen met het bouillonblokje gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit) en pers beide sinaasappelen.
-
Snij de wortelen in heel fijne reepjes.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Snij de limoen in 8 gelijke partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de tofoeblokjes 5 min., samen met de marinade. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de reepjes wortel en de broccoliroosjes 5 min.
-
Roer er de gekookte rijst, het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste, 1 eetl. sojasaus, de ketjap manis, de ketchup en de tofoeblokjes onder. Roerbak nog ± 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel over de borden en bestrooi met de korianderblaadjes. Werk elk bord af met 2 partjes limoen.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. marineren)
-
Rasp de gember fijn en snipper de sjalot fijn.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Dep de tofoe goed droog met keukenpapier en snij in blokjes. Meng met het geperste knoflook, de geraspte gember, de fijngesnipperde sjalot, de cayenne peper en 1 eetl. sojasaus. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Kook intussen de basmatirijst samen met het bouillonblokje gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit) en pers beide sinaasappelen.
-
Snij de wortelen in heel fijne reepjes.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Snij de limoen in 8 gelijke partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de tofoeblokjes 5 min., samen met de marinade. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de reepjes wortel en de broccoliroosjes 5 min.
-
Roer er de gekookte rijst, het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste, 1 eetl. sojasaus, de ketjap manis, de ketchup en de tofoeblokjes onder. Roerbak nog ± 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel over de borden en bestrooi met de korianderblaadjes. Werk elk bord af met 2 partjes limoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou