Gebakken tofoe met broccolirijst en sinaasappel
Gebakken tofoe met broccolirijst en sinaasappel

Gebakken tofoe met broccolirijst en sinaasappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 80.9 g
Eiwit 21.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Rasp de gember fijn en snipper de sjalot fijn.

  4. Pers de teentjes knoflook.

  5. Dep de tofoe goed droog met keukenpapier en snij in blokjes. Meng met het geperste knoflook, de geraspte gember, de fijngesnipperde sjalot, de cayenne peper en 1 eetl. sojasaus. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  6. Kook intussen de basmatirijst samen met het bouillonblokje gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit) en pers beide sinaasappelen.

  8. Snij de wortelen in heel fijne reepjes.

  9. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  10. Snij de limoen in 8 gelijke partjes.

  11. Bereiding:
  12. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de tofoeblokjes 5 min., samen met de marinade. Haal uit de wok en zet opzij.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de reepjes wortel en de broccoliroosjes 5 min.

  14. Roer er de gekookte rijst, het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste, 1 eetl. sojasaus, de ketjap manis, de ketchup en de tofoeblokjes onder. Roerbak nog ± 3 min. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel over de borden en bestrooi met de korianderblaadjes. Werk elk bord af met 2 partjes limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Rasp de gember fijn en snipper de sjalot fijn.

  4. Pers de teentjes knoflook.

  5. Dep de tofoe goed droog met keukenpapier en snij in blokjes. Meng met het geperste knoflook, de geraspte gember, de fijngesnipperde sjalot, de cayenne peper en 1 eetl. sojasaus. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  6. Kook intussen de basmatirijst samen met het bouillonblokje gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit) en pers beide sinaasappelen.

  8. Snij de wortelen in heel fijne reepjes.

  9. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  10. Snij de limoen in 8 gelijke partjes.

  11. Bereiding:
  12. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de tofoeblokjes 5 min., samen met de marinade. Haal uit de wok en zet opzij.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de reepjes wortel en de broccoliroosjes 5 min.

  14. Roer er de gekookte rijst, het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste, 1 eetl. sojasaus, de ketjap manis, de ketchup en de tofoeblokjes onder. Roerbak nog ± 3 min. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel over de borden en bestrooi met de korianderblaadjes. Werk elk bord af met 2 partjes limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 80.9 g
Eiwit 21.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal