- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerde gehaktballetjes in pastinaak-tomatensaus
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij het ongezouten spek in kleine blokjes.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de blokjes spek.
-
Schil ondertussen de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de pastinaken en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Roer het paneermeel onder de melk tot een papje en meng samen met de blokjes spek onder het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout. Rol daarna balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Plet tot een puree en meng met de boter en de room. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een ovenbestendige pan of kookpot en bak de balletjes enkele minuten aan alle kanten mooi bruin (ze moeten nog niet gaar zijn). Haal uit de pan of kookpot en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de fijngesnipperde uien glazig.
-
Voeg de blokjes pastinaak toe en roerbak enkele minuten.
-
Doe er de gepelde tomaten bij, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de balletjes opnieuw toe en laat nog 15 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Strooi de geraspte kaas over de balletjes en zet nog
-
5 min. onder de hete ovengrill om te gratineren.
Creatief met restjes Nog balletjes over? Snij ze in schijfjes, leg ze tussen een broodje en besmeer met wat mosterd. Alleen nog wat saus over? Verwarm en meng onder gekookte pasta, samen met wat jonge spinazieblaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij het ongezouten spek in kleine blokjes.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de blokjes spek.
-
Schil ondertussen de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de pastinaken en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Roer het paneermeel onder de melk tot een papje en meng samen met de blokjes spek onder het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout. Rol daarna balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Plet tot een puree en meng met de boter en de room. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een ovenbestendige pan of kookpot en bak de balletjes enkele minuten aan alle kanten mooi bruin (ze moeten nog niet gaar zijn). Haal uit de pan of kookpot en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de fijngesnipperde uien glazig.
-
Voeg de blokjes pastinaak toe en roerbak enkele minuten.
-
Doe er de gepelde tomaten bij, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de balletjes opnieuw toe en laat nog 15 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Strooi de geraspte kaas over de balletjes en zet nog
-
5 min. onder de hete ovengrill om te gratineren.
Creatief met restjes Nog balletjes over? Snij ze in schijfjes, leg ze tussen een broodje en besmeer met wat mosterd. Alleen nog wat saus over? Verwarm en meng onder gekookte pasta, samen met wat jonge spinazieblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal