Gehaktballetjes in biersaus met groene groenten
Gehaktballetjes in biersaus met groene groenten

Gehaktballetjes in biersaus met groene groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 23.9 g
Eiwit 28.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Besmeer het sneetje brood met de yoghurt en laat week worden.

  4. Snij de snijbonen in stukjes van 2 cm.

  5. Snij de ongeschilde courgette in de lengte doormidden en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 2 cm.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Snij de uien in ringen.

  8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  9. Bereiding:
  10. Meng het gehakt met het sneetje brood, de helft van de tijmblaadjes en de eidooier, en kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  11. Smelt de boter in een hoge braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Voeg de uiringen toe. Roerbak 2 min.

  13. Giet er het bier voorzichtig en langs de rand van de braadpan bij. Roer er de Luikse siroop onder en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.

  14. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de snijbonen en de courgette toe en roerbak 10 min. op een zacht vuur. Kruid met de rest van de tijm, nootmuskaat, peper en zout.

  15. Bind het biersausje lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Besmeer het sneetje brood met de yoghurt en laat week worden.

  4. Snij de snijbonen in stukjes van 2 cm.

  5. Snij de ongeschilde courgette in de lengte doormidden en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in halvemaantjes van 2 cm.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Snij de uien in ringen.

  8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  9. Bereiding:
  10. Meng het gehakt met het sneetje brood, de helft van de tijmblaadjes en de eidooier, en kruid met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  11. Smelt de boter in een hoge braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Voeg de uiringen toe. Roerbak 2 min.

  13. Giet er het bier voorzichtig en langs de rand van de braadpan bij. Roer er de Luikse siroop onder en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.

  14. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de snijbonen en de courgette toe en roerbak 10 min. op een zacht vuur. Kruid met de rest van de tijm, nootmuskaat, peper en zout.

  15. Bind het biersausje lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 23.9 g
Eiwit 28.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal