Gehaktgratin met pompoen (gluten- en lactosevrij)
Gehaktgratin met pompoen (gluten- en lactosevrij)

Gehaktgratin met pompoen (gluten- en lactosevrij)

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 39 g
Koolhydraat 41.5 g
Eiwit 29.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min., kan vooraf)

  3. Laat het gehakt volledig ontdooien.

  4. Snij verse pompoen in blokjes van 1 à 2 cm.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kan vooraf (40 min.)
  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en pureer. Roer er de lactosevrije melk en 2 eetl. lactosevrije vetstof onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Smelt intussen 1 eetl. lactosevrije vetstof in een ruime pan en stoof de sjalot glazig.

  11. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak goudbruin. Roer regelmatig.

  12. Voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel er het bouillon blokje over en leng aan met ± 2 dl water. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe, roer alles goed om en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met de tijm, het paprikapoeder, de oregano en, indien nodig, peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  14. Doe de gehaktbereiding in een ruime ovenschaal en verdeel er de puree over. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met het glutenvrije paneermeel en verdeel er 1 eetl. lactosevrije vetstof in klontjes over. Zet koel weg.

  15. Op het moment zelf (10 min. + 30 min. in de oven)
  16. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  17. Zet de gehaktschotel 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min., kan vooraf)

  3. Laat het gehakt volledig ontdooien.

  4. Snij verse pompoen in blokjes van 1 à 2 cm.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kan vooraf (40 min.)
  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en pureer. Roer er de lactosevrije melk en 2 eetl. lactosevrije vetstof onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Smelt intussen 1 eetl. lactosevrije vetstof in een ruime pan en stoof de sjalot glazig.

  11. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak goudbruin. Roer regelmatig.

  12. Voeg de gepelde tomaten toe, verkruimel er het bouillon blokje over en leng aan met ± 2 dl water. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Voeg de (diepgevroren) pompoenblokjes toe, roer alles goed om en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met de tijm, het paprikapoeder, de oregano en, indien nodig, peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

  14. Doe de gehaktbereiding in een ruime ovenschaal en verdeel er de puree over. Maak met een vork enkele versieringen in de puree, bestrooi met het glutenvrije paneermeel en verdeel er 1 eetl. lactosevrije vetstof in klontjes over. Zet koel weg.

  15. Op het moment zelf (10 min. + 30 min. in de oven)
  16. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  17. Zet de gehaktschotel 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 39 g
Koolhydraat 41.5 g
Eiwit 29.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône Villages A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt Vallon des Glauges - A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal