- Bewaar

- Bewaar
Gelakte eend met gebakken mango en witloof
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bie Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + ± 1 u. marineren)
-
Rasp de schil van 1/2 limoen en pers de limoen. Meng de zeste en het sap met de oestersaus en de sojasaus.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Overgiet met de saus en laat ± 1 u. marineren.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de mango in gelijke blokjes.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in reepjes.
-
Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Rasp de gember en pers het knoflook.
-
Pers de sinaasappelen.
-
Bereiding:
-
Doe de bulgur in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. met de velkant naar beneden op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan. Draai de filets om en bak nog 6 min. aan de andere kant.
-
Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de gember en het knoflook 1 min. Voeg het witloof en de mango toe en bak 5 min. goudbruin. Overgiet met het sinaasappelsap en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in reepjes en verdeel samen met de bulgur, het witloof en de mango over de borden.
-
Bestrooi de bulgur met de granaatappelpitten.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bie Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + ± 1 u. marineren)
-
Rasp de schil van 1/2 limoen en pers de limoen. Meng de zeste en het sap met de oestersaus en de sojasaus.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel. Overgiet met de saus en laat ± 1 u. marineren.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de mango in gelijke blokjes.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in reepjes.
-
Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Rasp de gember en pers het knoflook.
-
Pers de sinaasappelen.
-
Bereiding:
-
Doe de bulgur in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Verhit intussen een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. met de velkant naar beneden op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan. Draai de filets om en bak nog 6 min. aan de andere kant.
-
Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de gember en het knoflook 1 min. Voeg het witloof en de mango toe en bak 5 min. goudbruin. Overgiet met het sinaasappelsap en laat nog 5 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in reepjes en verdeel samen met de bulgur, het witloof en de mango over de borden.
-
Bestrooi de bulgur met de granaatappelpitten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bie Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili