- Bewaar

- Bewaar
Gelakte zalm en noedels met witloof in sinaasappelstroop
Onze drankensuggesties
Bier Kasteelbier Tripel Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 2 u. marineren)
-
Schil de gember en snij in heel fijne stukjes. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.
-
Snij de zalmfilets in 4 stukken en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 2 u. marineren in de koelkast. Draai de vis af en toe om.
-
Snij ondertussen het witloof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Verdeel elke helft in de lengte in 4 stukken.
-
Als u kiest voor pijnboompitten, rooster ze dan in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een brede pan. Voeg het witloof toe en laat even stoven. Schep om. Kruid met peper en zout.
-
Giet het sinaasappelsap over het witloof en laat inkoken tot het sap bijna volledig is ingekookt en stroperig wordt. Meng er de sojascheuten onder. Laat nog 2 min. verder stoven op een matig vuur.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de stukken zalmfilet ± 7 min. op een matig vuur. Lepel er regelmatig wat marinade over en laat die lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en strooi er de helft van de sesamzaadjes of pijnboompitten over.
-
Draai de vis voorzichtig om en laat 3 à 5 min. verder bakken. Doe er de rest van de marinade en de sesamzaadjes of pijnboompitten bij.
-
Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 4 eetl. marinade uit de pan met de zalm onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden. Schik er de gelakte zalm bovenop en geef er de noedels bij.
Onze drankensuggesties
Bier Kasteelbier Tripel Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 2 u. marineren)
-
Schil de gember en snij in heel fijne stukjes. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.
-
Snij de zalmfilets in 4 stukken en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 2 u. marineren in de koelkast. Draai de vis af en toe om.
-
Snij ondertussen het witloof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Verdeel elke helft in de lengte in 4 stukken.
-
Als u kiest voor pijnboompitten, rooster ze dan in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een brede pan. Voeg het witloof toe en laat even stoven. Schep om. Kruid met peper en zout.
-
Giet het sinaasappelsap over het witloof en laat inkoken tot het sap bijna volledig is ingekookt en stroperig wordt. Meng er de sojascheuten onder. Laat nog 2 min. verder stoven op een matig vuur.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de stukken zalmfilet ± 7 min. op een matig vuur. Lepel er regelmatig wat marinade over en laat die lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en strooi er de helft van de sesamzaadjes of pijnboompitten over.
-
Draai de vis voorzichtig om en laat 3 à 5 min. verder bakken. Doe er de rest van de marinade en de sesamzaadjes of pijnboompitten bij.
-
Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 4 eetl. marinade uit de pan met de zalm onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden. Schik er de gelakte zalm bovenop en geef er de noedels bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Kasteelbier Tripel Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou