Gelakte zalm en noedels met witloof in sinaasappelstroop
Gelakte zalm en noedels met witloof in sinaasappelstroop

Gelakte zalm en noedels met witloof in sinaasappelstroop

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 40.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 2 u. marineren)

  3. Schil de gember en snij in heel fijne stukjes. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.

  4. Snij de zalmfilets in 4 stukken en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 2 u. marineren in de koelkast. Draai de vis af en toe om.

  5. Snij ondertussen het witloof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Verdeel elke helft in de lengte in 4 stukken.

  6. Als u kiest voor pijnboompitten, rooster ze dan in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een brede pan. Voeg het witloof toe en laat even stoven. Schep om. Kruid met peper en zout.

  9. Giet het sinaasappelsap over het witloof en laat inkoken tot het sap bijna volledig is ingekookt en stroperig wordt. Meng er de sojascheuten onder. Laat nog 2 min. verder stoven op een matig vuur.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de stukken zalmfilet ± 7 min. op een matig vuur. Lepel er regelmatig wat marinade over en laat die lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en strooi er de helft van de sesamzaadjes of pijnboompitten over.

  11. Draai de vis voorzichtig om en laat 3 à 5 min. verder bakken. Doe er de rest van de marinade en de sesamzaadjes of pijnboompitten bij.

  12. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 4 eetl. marinade uit de pan met de zalm onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenten over de borden. Schik er de gelakte zalm bovenop en geef er de noedels bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 2 u. marineren)

  3. Schil de gember en snij in heel fijne stukjes. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.

  4. Snij de zalmfilets in 4 stukken en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 2 u. marineren in de koelkast. Draai de vis af en toe om.

  5. Snij ondertussen het witloof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Verdeel elke helft in de lengte in 4 stukken.

  6. Als u kiest voor pijnboompitten, rooster ze dan in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een brede pan. Voeg het witloof toe en laat even stoven. Schep om. Kruid met peper en zout.

  9. Giet het sinaasappelsap over het witloof en laat inkoken tot het sap bijna volledig is ingekookt en stroperig wordt. Meng er de sojascheuten onder. Laat nog 2 min. verder stoven op een matig vuur.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de stukken zalmfilet ± 7 min. op een matig vuur. Lepel er regelmatig wat marinade over en laat die lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en strooi er de helft van de sesamzaadjes of pijnboompitten over.

  11. Draai de vis voorzichtig om en laat 3 à 5 min. verder bakken. Doe er de rest van de marinade en de sesamzaadjes of pijnboompitten bij.

  12. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 4 eetl. marinade uit de pan met de zalm onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groenten over de borden. Schik er de gelakte zalm bovenop en geef er de noedels bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kcal
Vet 41.5 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 40.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kasteelbier Tripel Wijn Empreinte du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal