Gepaneerd kabeljauwhaasje met Country Potatoes en Griekse salade
Gepaneerd kabeljauwhaasje met Country Potatoes en Griekse salade

Gepaneerd kabeljauwhaasje met Country Potatoes en Griekse salade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kcal
Vet 42.9 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 62.6 g
Suiker 7.9 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 28.3 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hou de kleinste tomaten apart voor de afwerking en snij de rest in 2.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de rest in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de olijven in ringetjes.

  7. Snipper de platte peterselie fijn. Roer de helft ervan onder de yoghurt en voeg de knoflookpasta toe. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de diepgevroren aardappelen 15 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de kabeljauwhaasjes 5 min. aan elke kant.

  11. Meng de rucola met de halve tomaten, de komkommer, de olijven en de rode ui.

  12. Afwerking:
  13. Schik de vis op de borden en bestrooi met de rest van de platte peterselie. Serveer met de rucola, de gebakken aardappelen en de apart gehouden tomaten. Werk af met een lepel Griekse yoghurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hou de kleinste tomaten apart voor de afwerking en snij de rest in 2.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een koffielepel. Snij de rest in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de olijven in ringetjes.

  7. Snipper de platte peterselie fijn. Roer de helft ervan onder de yoghurt en voeg de knoflookpasta toe. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de diepgevroren aardappelen 15 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de kabeljauwhaasjes 5 min. aan elke kant.

  11. Meng de rucola met de halve tomaten, de komkommer, de olijven en de rode ui.

  12. Afwerking:
  13. Schik de vis op de borden en bestrooi met de rest van de platte peterselie. Serveer met de rucola, de gebakken aardappelen en de apart gehouden tomaten. Werk af met een lepel Griekse yoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kcal
Vet 42.9 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 62.6 g
Suiker 7.9 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 28.3 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal