Gepaneerde kabeljauw met kruidendip
Gepaneerde kabeljauw met kruidendip

Gepaneerde kabeljauw met kruidendip

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 1 diepgevroren kabeljauwhaasje (Kelvin) oppervlakkig ontdooien en dep goed droog of gebruik 1 kabeljauwfilet (versmarkt).

  3. Maak de dipsaus: snipper 2 lente-uitjes, 12 takjes peterselie, 12 sprietjes bieslook en 1 teentje knoflook fijn. Meng onder 6 eetl. verse kaas (plattekaas). Kruid met peper en zout.

  4. Snij de vis in 12 gelijke stukken.

  5. Klop 2 eieren los en kruid met peper en zout.

  6. Wentel de kabeljauwstukjes eerst in 3 eetl. bloem, dan in een losgeklopt ei en ten slotte in 6 eetl. panko (Japans paneermeel).

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes vis aan alle kanten gedurende 4 à 5 min.

  8. Steek elk stukje vis op een prikkertje en serveer met de kruidendip.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 1 diepgevroren kabeljauwhaasje (Kelvin) oppervlakkig ontdooien en dep goed droog of gebruik 1 kabeljauwfilet (versmarkt).

  3. Maak de dipsaus: snipper 2 lente-uitjes, 12 takjes peterselie, 12 sprietjes bieslook en 1 teentje knoflook fijn. Meng onder 6 eetl. verse kaas (plattekaas). Kruid met peper en zout.

  4. Snij de vis in 12 gelijke stukken.

  5. Klop 2 eieren los en kruid met peper en zout.

  6. Wentel de kabeljauwstukjes eerst in 3 eetl. bloem, dan in een losgeklopt ei en ten slotte in 6 eetl. panko (Japans paneermeel).

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes vis aan alle kanten gedurende 4 à 5 min.

  8. Steek elk stukje vis op een prikkertje en serveer met de kruidendip.

Bekijk het recept digitaal