Geroosterde bloemkool met limoendressing
Geroosterde bloemkool met limoendressing

Geroosterde bloemkool met limoendressing

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 5.1 g
Suiker 3.3 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel kort onder koud water. Laat goed uitlekken.

  4. Rasp intussen de schil van 1 limoen (niet het wit). Pers daarna de limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  5. Snij de andere 2 limoenen in 12 schijfjes.

  6. Hou 12 takjes dille opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kruid de olijfolie met peper en zout en meng onder de bloemkoolroosjes.

  9. Verhit een grillpan zonder vetstof en rooster de bloemkoolroosjes aan beide kanten goudbruin. Laat een beetje afkoelen.

  10. Meng intussen de Griekse yoghurt met de limoenzeste, het sap, de fijngesnipperde dille, peper en zout.

  11. Verdeel de lauwe bloemkoolroosjes over 12 glaasjes en schep er telkens een lepel limoendressing over.

  12. Werk af met een takje dille en enkele chiazaadjes. Steek een limoenschijfje op de rand van elk glaasje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel kort onder koud water. Laat goed uitlekken.

  4. Rasp intussen de schil van 1 limoen (niet het wit). Pers daarna de limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  5. Snij de andere 2 limoenen in 12 schijfjes.

  6. Hou 12 takjes dille opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kruid de olijfolie met peper en zout en meng onder de bloemkoolroosjes.

  9. Verhit een grillpan zonder vetstof en rooster de bloemkoolroosjes aan beide kanten goudbruin. Laat een beetje afkoelen.

  10. Meng intussen de Griekse yoghurt met de limoenzeste, het sap, de fijngesnipperde dille, peper en zout.

  11. Verdeel de lauwe bloemkoolroosjes over 12 glaasjes en schep er telkens een lepel limoendressing over.

  12. Werk af met een takje dille en enkele chiazaadjes. Steek een limoenschijfje op de rand van elk glaasje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 5.1 g
Suiker 3.3 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal