- Bewaar

- Bewaar
Geroosterde bloemkool met limoendressing
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel kort onder koud water. Laat goed uitlekken.
-
Rasp intussen de schil van 1 limoen (niet het wit). Pers daarna de limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Snij de andere 2 limoenen in 12 schijfjes.
-
Hou 12 takjes dille opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Kruid de olijfolie met peper en zout en meng onder de bloemkoolroosjes.
-
Verhit een grillpan zonder vetstof en rooster de bloemkoolroosjes aan beide kanten goudbruin. Laat een beetje afkoelen.
-
Meng intussen de Griekse yoghurt met de limoenzeste, het sap, de fijngesnipperde dille, peper en zout.
-
Verdeel de lauwe bloemkoolroosjes over 12 glaasjes en schep er telkens een lepel limoendressing over.
-
Werk af met een takje dille en enkele chiazaadjes. Steek een limoenschijfje op de rand van elk glaasje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel kort onder koud water. Laat goed uitlekken.
-
Rasp intussen de schil van 1 limoen (niet het wit). Pers daarna de limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Snij de andere 2 limoenen in 12 schijfjes.
-
Hou 12 takjes dille opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Kruid de olijfolie met peper en zout en meng onder de bloemkoolroosjes.
-
Verhit een grillpan zonder vetstof en rooster de bloemkoolroosjes aan beide kanten goudbruin. Laat een beetje afkoelen.
-
Meng intussen de Griekse yoghurt met de limoenzeste, het sap, de fijngesnipperde dille, peper en zout.
-
Verdeel de lauwe bloemkoolroosjes over 12 glaasjes en schep er telkens een lepel limoendressing over.
-
Werk af met een takje dille en enkele chiazaadjes. Steek een limoenschijfje op de rand van elk glaasje.