- Bewaar

- Bewaar
Gesloten vistaart
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' - Cave de Viré Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min., kan vooraf)
-
Schil de aardappelen en de wortelen en rasp fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Pers de citroen.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (25 min.)
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de geraspte wortelen en aardappelen toe en laat 5 min. stoven. Kruid met de kurkuma, peper en zout.
-
Overgiet met 1/2 dl visbouillon, dek af en laat stoven tot al het vocht is opgenomen. Neem de kookpot van het vuur en meng er het fijngesnipperde bieslook en de room onder.
-
Doe ondertussen 4,5 dl visbouillon samen met het citroensap in een andere kookpot en breng aan de kook. Leg er de kabeljauwfilets in en laat ± 8 min. garen. Neem de kookpot van het vuur en laat de filets nog 2 min. rusten in de vloeistof.
-
Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
-
Haal de vis uit de bouillon en prak fijn met een vork. Meng er de reepjes gerookte zalm onder.
-
Op het moment zelf (15 min. + 45 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de kaas in kleine blokjes. Klop de eidooier los.
-
Schik 1 rol bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Prik een paar keer in het deeg met een vork en verdeel er de aardappelmengeling over.
-
Verdeel de blokjes kaas en de vismengeling over de groenten en vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier.
-
Leg de tweede rol bladerdeeg op de bovenkant van de taart en dek alles goed af. Snij overtollig bladerdeeg eventueel af en maak met een scherp mes enkele inkepingen in het deeg. Bestrijk de bovenkant met losgeklopte eidooier. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' - Cave de Viré Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min., kan vooraf)
-
Schil de aardappelen en de wortelen en rasp fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Pers de citroen.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (25 min.)
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de geraspte wortelen en aardappelen toe en laat 5 min. stoven. Kruid met de kurkuma, peper en zout.
-
Overgiet met 1/2 dl visbouillon, dek af en laat stoven tot al het vocht is opgenomen. Neem de kookpot van het vuur en meng er het fijngesnipperde bieslook en de room onder.
-
Doe ondertussen 4,5 dl visbouillon samen met het citroensap in een andere kookpot en breng aan de kook. Leg er de kabeljauwfilets in en laat ± 8 min. garen. Neem de kookpot van het vuur en laat de filets nog 2 min. rusten in de vloeistof.
-
Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
-
Haal de vis uit de bouillon en prak fijn met een vork. Meng er de reepjes gerookte zalm onder.
-
Op het moment zelf (15 min. + 45 min. in de oven)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de kaas in kleine blokjes. Klop de eidooier los.
-
Schik 1 rol bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Prik een paar keer in het deeg met een vork en verdeel er de aardappelmengeling over.
-
Verdeel de blokjes kaas en de vismengeling over de groenten en vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen. Bestrijk ze met losgeklopte eidooier.
-
Leg de tweede rol bladerdeeg op de bovenkant van de taart en dek alles goed af. Snij overtollig bladerdeeg eventueel af en maak met een scherp mes enkele inkepingen in het deeg. Bestrijk de bovenkant met losgeklopte eidooier. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' - Cave de Viré Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi - Abruzzo - Italië