Gevogeltegyros met Thaise rijst en gestoofde groenten
Gevogeltegyros met Thaise rijst en gestoofde groenten

Gevogeltegyros met Thaise rijst en gestoofde groenten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 12.8 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 21.6 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui en de peterselie fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1/2 cm.

  5. Snij de venkel in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in heel fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. (20 min.)

  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 5 min.

  10. Voeg de courgetteblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. garen.

  11. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de gevogeltegyros 5 à 7 min.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst en de gyros over de borden. Geef er de gestoofde groenten bij. Werk af met rode ui, peterselie en pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de rode ui en de peterselie fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1/2 cm.

  5. Snij de venkel in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in heel fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. (20 min.)

  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 5 min.

  10. Voeg de courgetteblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. garen.

  11. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de gevogeltegyros 5 à 7 min.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de rijst en de gyros over de borden. Geef er de gestoofde groenten bij. Werk af met rode ui, peterselie en pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 23.3 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 12.8 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 21.6 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Vignerons Laudun-Chusclan 'Bastion du Colombier'

Bekijk het recept digitaal