Gevuld witloofblaadje met hammousse
Gevuld witloofblaadje met hammousse

Gevuld witloofblaadje met hammousse

10 min.
Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de ham in grove stukken. Mix met de kruidenkaas tot een gladde mousse.

  2. Garneer 16 witloofblaadjes met de mousse.

  3. Snij de halve paprika in blokjes van 1/2 cm en meng met de jonge slamix.

  4. Meng de walnotenolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Besprenkel er het paprikaslaatje mee.

  5. Verdeel het slaatje over 16 schaaltjes of bordjes en leg er telkens 1 gevuld witloofblaadje op.

  6. Bestrooi met pijnboompitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de ham in grove stukken. Mix met de kruidenkaas tot een gladde mousse.

  2. Garneer 16 witloofblaadjes met de mousse.

  3. Snij de halve paprika in blokjes van 1/2 cm en meng met de jonge slamix.

  4. Meng de walnotenolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Besprenkel er het paprikaslaatje mee.

  5. Verdeel het slaatje over 16 schaaltjes of bordjes en leg er telkens 1 gevuld witloofblaadje op.

  6. Bestrooi met pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 4 g

Bekijk het recept digitaal