- Bewaar
- Bewaar
Gevulde aubergines op z'n Grieks
Onze drankensuggesties
Wijn Château Crillon A.O.P. Ventoux Bier Bush Caractère Amberbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min. + 65 min. in de oven
-
Rasp de ui en pers het knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olijfolie en bak de ui, het knoflook en de laurierblaadjes glazig. Roer regelmatig.
-
Voeg het gehakt, de tijm en de oregano toe. Maak het gehakt los met een vork en kruid met de helft van de nootmuskaat, de cayennepeper en kaneel.
-
Overgiet met de wijn en laat op een hoog vuur al roerend verdampen. Voeg de tomatenpuree toe en laat even roerbakken. Doe er tot slot de tomatenstukjes bij en laat sudderen op een matig vuur.
-
Klop intussen de eieren los met een vork. Rasp de parmezaan. Haal de pan van het vuur en meng 1/3 van de parmezaan samen met het ei onder het gehaktmengsel. Kruid met peper en zout en meng goed.
-
Verwarm de oven voor op 225 °C en snij de aubergines in de lengte doormidden. Maak ruitvormige inkepingen in het vruchtvlees en wrijf in met zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergines aan beide kanten tot ze wat bruin en zachter worden. Leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Laat ± 40 min. garen in de voorverwarmde oven.
-
Laat intussen de boter op kamertemperatuur komen.
-
Haal de aubergines uit de oven en lepel ze voorzichtig uit. Voeg het vruchtvlees toe aan het gehaktmengsel en roer goed door elkaar.
-
Verwarm de melk au bain-marie tot ze lauw is (plaats daarvoor een kookpot of steelpannetje in een grotere kookpot met heet water)
-
Meng intussen de zachte boter met de bloem, kruid met peper en zout en kneed goed door elkaar tot je een mooie deegbal krijgt. Voeg toe aan de melk, dek af en laat 10 à 15 min. staan op een zacht vuur.
-
Mix het botermengsel op de laagste stand met de kloppers. Verhoog de stand naargelang de saus meer gebonden en dikker wordt. Kruid met de rest van de nootmuskaat, eventueel nog peper en 1/3 van de parmezaan.
-
Verdeel het gehakt over de uitgeholde aubergines. Verdeel er de saus over en bestrooi met de rest van de parmezaan. Zet de aubergines ± 25 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan.
Tip
Lekker met een stukje geroosterd brood en wat rucola.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Crillon A.O.P. Ventoux Bier Bush Caractère Amberbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min. + 65 min. in de oven
-
Rasp de ui en pers het knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olijfolie en bak de ui, het knoflook en de laurierblaadjes glazig. Roer regelmatig.
-
Voeg het gehakt, de tijm en de oregano toe. Maak het gehakt los met een vork en kruid met de helft van de nootmuskaat, de cayennepeper en kaneel.
-
Overgiet met de wijn en laat op een hoog vuur al roerend verdampen. Voeg de tomatenpuree toe en laat even roerbakken. Doe er tot slot de tomatenstukjes bij en laat sudderen op een matig vuur.
-
Klop intussen de eieren los met een vork. Rasp de parmezaan. Haal de pan van het vuur en meng 1/3 van de parmezaan samen met het ei onder het gehaktmengsel. Kruid met peper en zout en meng goed.
-
Verwarm de oven voor op 225 °C en snij de aubergines in de lengte doormidden. Maak ruitvormige inkepingen in het vruchtvlees en wrijf in met zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aubergines aan beide kanten tot ze wat bruin en zachter worden. Leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Laat ± 40 min. garen in de voorverwarmde oven.
-
Laat intussen de boter op kamertemperatuur komen.
-
Haal de aubergines uit de oven en lepel ze voorzichtig uit. Voeg het vruchtvlees toe aan het gehaktmengsel en roer goed door elkaar.
-
Verwarm de melk au bain-marie tot ze lauw is (plaats daarvoor een kookpot of steelpannetje in een grotere kookpot met heet water)
-
Meng intussen de zachte boter met de bloem, kruid met peper en zout en kneed goed door elkaar tot je een mooie deegbal krijgt. Voeg toe aan de melk, dek af en laat 10 à 15 min. staan op een zacht vuur.
-
Mix het botermengsel op de laagste stand met de kloppers. Verhoog de stand naargelang de saus meer gebonden en dikker wordt. Kruid met de rest van de nootmuskaat, eventueel nog peper en 1/3 van de parmezaan.
-
Verdeel het gehakt over de uitgeholde aubergines. Verdeel er de saus over en bestrooi met de rest van de parmezaan. Zet de aubergines ± 25 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 2 min. de grill aan.
Tip
Lekker met een stukje geroosterd brood en wat rucola.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Crillon A.O.P. Ventoux Bier Bush Caractère Amberbier