Gevulde citroencake
Gevulde citroencake

Gevulde citroencake

1 u.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 35.5 g
Eiwit 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smeer een cakevorm in met 1 eetl. boter en bestuif met 1 eetl. bloem.

  3. Bereiding:
  4. Laat de boter zacht worden (zonder ze te laten smelten, verwarm ze bv. 10 à 15 sec. in de microgolfoven).

  5. Klop in een hoge kom de zachte boter met 150 g suiker tot een lichtkleurige en romige massa.

  6. Klop er één voor één de eieren door met de mixer. Meng er vervolgens de bloem door.

  7. Giet het deeg in de cakevorm en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 40 min. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  8. Haal uit de oven en laat rusten tot de cake lauw is. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.

  9. Maak de citroenvulling: giet 1 dl water in een steelpan en voeg het maïszetmeel, 60 g bloemsuiker, de vanillesuiker, het sap van 1 citroen en de eidooier toe. Klop flink door elkaar en verwarm op een zacht vuurtje. Blijf kloppen tot de massa mooi dikt. Laat afkoelen.

  10. Snij de afgekoelde cake in de lengte in 2 en smeer er de citroenvulling op.

  11. Maak het glazuur: meng 3 eetl. citroensap en 70 g bloemsuiker tot een gladde pap en bestrijk er de cake mee. Laat minstens nog 1 u rusten (maar bij voorkeur tot de volgende dag).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smeer een cakevorm in met 1 eetl. boter en bestuif met 1 eetl. bloem.

  3. Bereiding:
  4. Laat de boter zacht worden (zonder ze te laten smelten, verwarm ze bv. 10 à 15 sec. in de microgolfoven).

  5. Klop in een hoge kom de zachte boter met 150 g suiker tot een lichtkleurige en romige massa.

  6. Klop er één voor één de eieren door met de mixer. Meng er vervolgens de bloem door.

  7. Giet het deeg in de cakevorm en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 40 min. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  8. Haal uit de oven en laat rusten tot de cake lauw is. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.

  9. Maak de citroenvulling: giet 1 dl water in een steelpan en voeg het maïszetmeel, 60 g bloemsuiker, de vanillesuiker, het sap van 1 citroen en de eidooier toe. Klop flink door elkaar en verwarm op een zacht vuurtje. Blijf kloppen tot de massa mooi dikt. Laat afkoelen.

  10. Snij de afgekoelde cake in de lengte in 2 en smeer er de citroenvulling op.

  11. Maak het glazuur: meng 3 eetl. citroensap en 70 g bloemsuiker tot een gladde pap en bestrijk er de cake mee. Laat minstens nog 1 u rusten (maar bij voorkeur tot de volgende dag).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 35.5 g
Eiwit 3.1 g

Bekijk het recept digitaal