- Bewaar

- Bewaar
Gevulde citroencake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smeer een cakevorm in met 1 eetl. boter en bestuif met 1 eetl. bloem.
-
Bereiding:
-
Laat de boter zacht worden (zonder ze te laten smelten, verwarm ze bv. 10 à 15 sec. in de microgolfoven).
-
Klop in een hoge kom de zachte boter met 150 g suiker tot een lichtkleurige en romige massa.
-
Klop er één voor één de eieren door met de mixer. Meng er vervolgens de bloem door.
-
Giet het deeg in de cakevorm en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 40 min. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de oven en laat rusten tot de cake lauw is. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.
-
Maak de citroenvulling: giet 1 dl water in een steelpan en voeg het maïszetmeel, 60 g bloemsuiker, de vanillesuiker, het sap van 1 citroen en de eidooier toe. Klop flink door elkaar en verwarm op een zacht vuurtje. Blijf kloppen tot de massa mooi dikt. Laat afkoelen.
-
Snij de afgekoelde cake in de lengte in 2 en smeer er de citroenvulling op.
-
Maak het glazuur: meng 3 eetl. citroensap en 70 g bloemsuiker tot een gladde pap en bestrijk er de cake mee. Laat minstens nog 1 u rusten (maar bij voorkeur tot de volgende dag).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smeer een cakevorm in met 1 eetl. boter en bestuif met 1 eetl. bloem.
-
Bereiding:
-
Laat de boter zacht worden (zonder ze te laten smelten, verwarm ze bv. 10 à 15 sec. in de microgolfoven).
-
Klop in een hoge kom de zachte boter met 150 g suiker tot een lichtkleurige en romige massa.
-
Klop er één voor één de eieren door met de mixer. Meng er vervolgens de bloem door.
-
Giet het deeg in de cakevorm en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 40 min. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de oven en laat rusten tot de cake lauw is. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.
-
Maak de citroenvulling: giet 1 dl water in een steelpan en voeg het maïszetmeel, 60 g bloemsuiker, de vanillesuiker, het sap van 1 citroen en de eidooier toe. Klop flink door elkaar en verwarm op een zacht vuurtje. Blijf kloppen tot de massa mooi dikt. Laat afkoelen.
-
Snij de afgekoelde cake in de lengte in 2 en smeer er de citroenvulling op.
-
Maak het glazuur: meng 3 eetl. citroensap en 70 g bloemsuiker tot een gladde pap en bestrijk er de cake mee. Laat minstens nog 1 u rusten (maar bij voorkeur tot de volgende dag).