Gevulde pannenkoek met ijs en coulis van aardbeien
Gevulde pannenkoek met ijs en coulis van aardbeien

Gevulde pannenkoek met ijs en coulis van aardbeien

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 48.6 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 3.4 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Haal de diepgevroren blauwe bessen 30 min. voor het opdienen uit de diepvries.

  2. Snij intussen het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een mesje.

  3. Doe de diepgevroren aardbeien in een steelpannetje en roer er de honing, de vanillezaadjes, het vanillestokje en het citroensap onder. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Giet alles door een zeef, duw goed en laat afkoelen.

  4. Leg 2 bolletjes yoghurtijs op de helft van 1 pannenkoek en prak het ijs een beetje open.

  5. Verdeel er telkens 1 eetl. blauwe bessen over. Rol elke pannenkoek strak op en snij middendoor.

  6. Verdeel 2 halve pannenkoeken over elk bord. Lepel er de aardbeiencoulis over en bestrooi met de rest van de blauwe bessen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Haal de diepgevroren blauwe bessen 30 min. voor het opdienen uit de diepvries.

  2. Snij intussen het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een mesje.

  3. Doe de diepgevroren aardbeien in een steelpannetje en roer er de honing, de vanillezaadjes, het vanillestokje en het citroensap onder. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Giet alles door een zeef, duw goed en laat afkoelen.

  4. Leg 2 bolletjes yoghurtijs op de helft van 1 pannenkoek en prak het ijs een beetje open.

  5. Verdeel er telkens 1 eetl. blauwe bessen over. Rol elke pannenkoek strak op en snij middendoor.

  6. Verdeel 2 halve pannenkoeken over elk bord. Lepel er de aardbeiencoulis over en bestrooi met de rest van de blauwe bessen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 48.6 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 3.4 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 5.6 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal