Gevulde tomaten met gehakt en feta
Gevulde tomaten met gehakt en feta

Gevulde tomaten met gehakt en feta

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 97.8 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het hoedje van 4 tomaten en hol ze uit met een lepel. Snij het uitgelepelde vruchtvlees in blokjes en verwijder de pitjes.

  3. Snij de feta in kleine blokjes (± 0,5 cm) en snipper het knoflookteentje fijn.

  4. Meng de feta en de knoflook met het gehakt en vul er de tomaten mee.

  5. Schik de gevulde tomaten in een ovenschotel en zet het hoedje er weer op. Strooi er wat oregano over en schuif in de voorverwarmde oven op 225 °C gedurende 20 à 25 min.

  6. Intussen bereidt u de pasta. Breng een ruime pan lichtgezouten water aan de kook en doe er de pasta en de in reepjes gesneden paprika in. Laat 8 à 10 min. koken.

  7. Pel de overgebleven tomaat. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe ze bij het uitgelepelde vruchtvlees van de andere tomaten.

  8. Giet de pasta af, laat uitlekken en meng met de tomatenstukjes.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het hoedje van 4 tomaten en hol ze uit met een lepel. Snij het uitgelepelde vruchtvlees in blokjes en verwijder de pitjes.

  3. Snij de feta in kleine blokjes (± 0,5 cm) en snipper het knoflookteentje fijn.

  4. Meng de feta en de knoflook met het gehakt en vul er de tomaten mee.

  5. Schik de gevulde tomaten in een ovenschotel en zet het hoedje er weer op. Strooi er wat oregano over en schuif in de voorverwarmde oven op 225 °C gedurende 20 à 25 min.

  6. Intussen bereidt u de pasta. Breng een ruime pan lichtgezouten water aan de kook en doe er de pasta en de in reepjes gesneden paprika in. Laat 8 à 10 min. koken.

  7. Pel de overgebleven tomaat. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe ze bij het uitgelepelde vruchtvlees van de andere tomaten.

  8. Giet de pasta af, laat uitlekken en meng met de tomatenstukjes.

  9. Afwerking:
  10. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 97.8 g
Eiwit 42 g

Bekijk het recept digitaal