Gewokte gamba's met peultjes
Gewokte gamba's met peultjes

Gewokte gamba's met peultjes

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 13.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren gamba's 2 min. in heet water en pel ze.

  3. Snij de selder in fijne reepjes.

  4. Snipper de knoflook, het sjalotje en de dille fijn.

  5. Kook de voorgekookte tarwegraantjes in gezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  6. Bereiding:
  7. Wok de knoflook, het sjalotje, de selder en de peultjes in 1 eetl. olijfolie gedurende 1 à 2 min.

  8. Voeg de tomatenpassata en het verkruimelde visbouillonblokje toe.

  9. Doe de gemalen kokosnoot en de gamba's erbij en kruid met kerrie, peper en zout.

  10. Laat 5 min. sudderen met deksel (voeg eventueel wat water toe).

  11. Voeg de room en de gesnipperde dille toe.

  12. Afwerking:
  13. Schep in individuele schaaltjes, samen met 1 eetl. voorgekookte tarwegraantjes per potje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren gamba's 2 min. in heet water en pel ze.

  3. Snij de selder in fijne reepjes.

  4. Snipper de knoflook, het sjalotje en de dille fijn.

  5. Kook de voorgekookte tarwegraantjes in gezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  6. Bereiding:
  7. Wok de knoflook, het sjalotje, de selder en de peultjes in 1 eetl. olijfolie gedurende 1 à 2 min.

  8. Voeg de tomatenpassata en het verkruimelde visbouillonblokje toe.

  9. Doe de gemalen kokosnoot en de gamba's erbij en kruid met kerrie, peper en zout.

  10. Laat 5 min. sudderen met deksel (voeg eventueel wat water toe).

  11. Voeg de room en de gesnipperde dille toe.

  12. Afwerking:
  13. Schep in individuele schaaltjes, samen met 1 eetl. voorgekookte tarwegraantjes per potje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 13.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.C. Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal